Kevin Schijven Kevin Schijven
22/06/2020 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 17:33

Backend van Chinese digitale yuan is afgerond, meldt voormalig voorzitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Backend van Chinese digitale yuan is afgerond, meldt voormalig voorzitter

Wang Zhongmin, een voormalige voorzitter bij de Chinese centrale bank, kondigt aan dat de backend van de aankomende digitale nationale valuta van China is afgerond.
China lijkt het eerste land ter wereld te zijn dat een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) gaat uitbrengen. Dit is een stablecoin verbonden aan de waarde van de nationale valuta, in dit geval dus de yuan of renminbi. De backend is het achterliggende structuur van het systeem.
Wang, de voormalig vicevoorzitter van de National Council for Social Security Fund van de People’s Bank of China, kondigt de afronding aan tijdens het 2020 Fintech Forum, georganiseerd door Tencent, in Peking. Dat meldt het Chinese Sina op 22 juni.
Deze digitale yuan, ook wel bekend als DC/EP, een afkorting van Digital Currency/Electronic Payments, bevindt zich momenteel in nog in de testfase, meldt Wang. Tevens kondigt hij aan dat China een betaalnetwerk aan het bouwen is waar deze valuta samen met andere buitenlandse digitale valuta kunnen bestaan.
Verder meldt Wang dat de uitbraak van COVID-19 de druk heeft opgevoerd om een nationale digitale valuta te ontwikkelen. Meer overheden en technologiebedrijven lijken nu geïnteresseerd te zijn dan voorheen. De aankondiging van Facebooks Libra vorig jaar voerde in eerste instantie al de druk op, zegt Wang.
In mei leek het er even op dat de digitale yuan uit was, maar het bleek om een scam te gaan. Het is vooralsnog onbekend wanneer de echte digitale yuan uitkomt.
Eerder deze maand begon China een grootschalige actie tegen witwaspraktijken in het land. Duizenden bankrekeningen van bitcoin (BTC) en cryptocurrency handelaren werden bevroren.
China is niet het enige land dat van plan is een CBDC uit te brengen. Begin dit jaar bleek uit een onderzoek dat 80% van centrale banken onderzoek doet naar CBDC’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie