Home Nieuws Overheid en regulatie Belastingvrij in bitcoin (BTC) handelen? In Portugal kan het!

Belastingvrij in bitcoin (BTC) handelen? In Portugal kan het!

De Portugese belastingdienst heeft bekend gemaakt dat cryptocurrencies zijn vrijgesteld van verschillende belastingen waaronder de BTW-belasting. Portugal is hierdoor een ideale locatie voor cryptocurrency-beleggers, -gebruikers en -bedrijven.

De belastingdienst verduidelijkte haar houding omtrent cryptocurrencies nadat een lokaal mining-bedrijf hierom had gevraagd. Het zakelijke nieuwsplatform Jornal de Negócios schrijft over de bekendmaking:

De belastingdienst had al duidelijk gemaakt dat inkomsten uit cryptocurrency niet aan belasting zijn onderworpen. Het verduidelijkt nu dat zowel cryptocurrency-handel in echte valuta als beloning in cryptocurrencies zijn vrijgesteld van btw.

- Advertentie -

In Portugal kunnen bitcoin-investeerders dus zorgeloos investeren zonder dat zij bijvoorbeeld vermogenswinstbelasting hoeven af te staan. Portugal voegt zich hiermee bij het rijtje van crypto-vriendelijke naties waar ook Malta deel vanuit maakt.

crypto_insiders_telegram_bannerVolgens de schrijver Colin Harper is de bekendmaking eigenlijk niets nieuws gezien de crypto-vriendelijke houding die Portugal al langer aannam. Hij schreef op Bitcoin.com:

Ondanks de recente verduidelijking is het beleid eigenlijk niets nieuws. Kevin Loaec, een Portugese inwoner, vertelde me dat hij twee en een half jaar geleden naar Portugal is verhuisd om gebruik te kunnen maken van het belastingvrije handelen. Het beleid heeft een belastingparadijs gecreëerd voor zowel investeerders als cryptobedrijven, vertelde hij me, en is de reden waarom zijn coworking-ruimte, Chainsmiths, een bloeiende Bitcoin startup community herbergt.

Waar Portugal dus een zeer vriendelijke houding aanneemt, gaat dat in de rest van de wereld soms anders. Zo waarschuwde de Amerikaanse belastingdienst 10.000 burgers van het land middels een brief eind juli. Daarin legt het uit waarover precies belasting betaald dient te worden en welke boetes opgelegd kunnen worden.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.325,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.396,18 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.398,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.402,17 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.