Timo Bult Timo Bult
19/12/2020 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2020 10:44

Bitcoin (BTC) bedrijven in de VS krijgen mogelijk met deze strenge regelgeving te maken

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) bedrijven in de VS krijgen mogelijk met deze strenge regelgeving te maken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) heeft vrijdag een voorstel gedaan voor nieuwe richtlijnen gericht op de crypto-sector. Hiermee lijken de gevreesde toezicht vereisten voor crypto-bedrijven in de Verenigde Staten langzaam maar zeker werkelijkheid te worden. Maar wat betekent dit voor deze bedrijven in de VS?
Vorige maand was al te lezen dat de CEO van bitcoin (BTC) exchange Coinbase, Brian Armstrong, geruchten had gehoord over nieuwe richtlijnen. Hij waarschuwde toen dat bedrijven door deze richtlijnen identiteitsgegevens en transacties moeten gaan registreren.
Gisteren publiceerde het FinCEN nieuwe richtlijnen waarmee de geruchten inderdaad bleken te kloppen. Het agentschap wil meer toezicht op transacties naar “self-hosted wallets,” of privé wallets. In andere woorden, Amerikanen zullen in dat geval ook een know-your-customer (KYC) proces moeten doorlopen bij het openen van een eigen privé wallet, iets wat nu alleen nog maar hoeft bij het openen van een account bij een exchange.
“Kwaadaardige actoren” zouden steeds meer gebruikmaken van cryptocurrencies om internationale betalingen te doen, zo valt te lezen in de publicatie:

“Amerikaanse autoriteiten hebben ontdekt dat kwaadaardige actoren in toenemende mate CVC gebruiken om internationale terrorismefinanciering, wapentransacties, ontwijking van sancties en transnationaal witwassen van geld te vergemakkelijken, en om gereguleerde stoffen, gestolen en frauduleuze identificatiedocumenten en toegangsapparatuur, namaakgoederen, malware en andere tools voor het hacken van computers, vuurwapens en giftige chemicaliën te kopen en verkopen.”

In de praktijk zullen crypto-bedrijven alle transacties in een periode van 24 uur die samen $10.000 waard zijn moeten melden aan het FinCEN. De identiteit van de klant moet daarnaast worden geverifieerd aan de wallet-kant. De regelgeving lijkt hiermee op het systeem dat sinds kort in Nederland geïmplementeerd is. Ook hier moeten crypto-bedrijven nu de identiteit van klanten verifiëren en bewijzen dat de wallet ook daadwerkelijk van de klant is.
Volgens de Coinbase CEO kan dit resulteren in minder transacties in de VS, zo schreef hij in zijn tweets vorige maand:

“Gezien deze barrières zullen we waarschijnlijk minder transacties zien van crypto-financiële instellingen naar self-hosted wallets. Dit zou in feite een ommuurde tuin creëren voor crypto-financiële diensten in de VS, waardoor we worden afgesneden van innovatie die in de rest van de wereld plaatsvindt.”

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745532268613632

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie