Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2020 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2020 17:27

Bitcoin en Ethereum fonds van UNICEF gaat $100.000 investeren in humanitaire blockchain-projecten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin en Ethereum fonds van UNICEF gaat $100.000 investeren in humanitaire blockchain-projecten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) richtte vorig jaar een crypto-fonds op. Nu gaat dit crypto-fonds van UNICEF $100.000 aan bitcoin (BTC) en/of ethereum (ETH) investeren in nieuwe blockchain-projecten.

Gezien het huidige mondiale klimaat en een dramatische verschuiving naar een digitale wereld als gevolg van COVID-19, zijn open-source oplossingen die voorzien in kritieke behoeften voor de samenleving, net zo belangrijk als altijd.

Aldus de website. De investering is bedoeld voor humanitaire open-source blockchain-projecten die opzoek zijn naar een startkapitaal en begeleiding. UNICEF zoekt projecten die gedecentraliseerde systemen bouwen om ook mensen uit opkomende economieën toegang te geven tot de verschillende ecosystemen.
Het Kinderfonds is op zoek naar verschillende projecten met verscheidene doelen, zoals: “het mogelijk maken voor mensen om cryptocurrencies te verdienen, te gebruiken en vast te houden” (wallets). Projecten zodat mensen “gebruik kunnen maken van gedecentraliseerde financiële instrumenten.” Projecten die “financiële systemen transparanter te maken.” En projecten die “groepen mensen samen laten werken op een transparante en verantwoordelijke manier” (smart contracts).
Blockchain-startups hebben tot 26 juli de tijd om zich aan te melden bij het fonds. Het fonds eist dat bedrijven zich registreren bij het UNICEF programma, werken met open-source technologie, een prototype klaar hebben en dat het project een “potentieel positieve impact kan hebben op de levens van kinderen.”
Unicef zal een Ask Me Anything (AMA) sessie houden op 9 juli waar het vragen omtrent de financiering zal beantwoorden:


Een paar weken geleden hadden acht blockchain-bedrijven al een investering van UNICEF ontvangen. Dat waren Afinidata, Avyantra, Cireha, Ideasis, OS City, Somleng, StaTwig en Utopic:


Onlangs kondigde Ubisoft, een grote videospelontwikkelaar en uitgever, aan dat het bedrijf een nieuwe token aan het ontwikkelen is op Ethereum. De opbrengsten van deze “Rabbids” zullen naar UNICEF gaan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie