Timo Bult Timo Bult
25/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2019 14:45

Bitfinex hoeft voor nu geen documenten meer te overhandigen in rechtszaak met tether

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitfinex hoeft voor nu geen documenten meer te overhandigen in rechtszaak met tether

Foto: tocak/Shutterstock

Een nieuwe ontwikkeling in de zaak tegen cryptocurrency exchange Bitfinex zorgt ervoor dat de exchange weer even op adem kan komen. Er hoeven namelijk voor nu geen documenten meer aangeleverd te worden om te bewijzen wat Bitfinex precies met de honderden miljoenen uit tether’s reserves heeft gedaan.
Tether en Bitfinex vallen beiden onder hetzelfde moederbedrijf. In april kwam naar buiten dat Bitfinex naar verluidt $850 miljoen uit de reserves van de stablecoin zou hebben gehaald. Dit bedrag zou de exchange gebruikt hebben om een gat in zijn begroting te dichten. De procureur-generaal, Letitia James, zei destijds:

Ons onderzoek heeft vastgesteld dat de exploitanten van het ‘Bitfinex’ handelsplatform, die ook de ‘tether’ virtuele valuta beheren, een dekmantel hebben gebruikt om het schijnbare verlies van $850 miljoen dollar aan gemengde klanten- en bedrijfsfondsen te verbergen.

In mei besloot Bitfinex een eigen utility token te lanceren middels een Initial Exchange Offering (IEO), UNUS SED LEO genaamd. Zo hoopte de exchange het gat met het verworven kapitaal alsnog zelf op te vullen. Dit lijkt te zijn gelukt. De exchange haalde namelijk 1 miljard USDT op tijdens de IEO.
De rechtszaak liep echter gewoon door. Zo moest het onder andere documenten aan de rechtbank overhandigen en mocht tether zijn reserves niet meer investeren. Dit rechterlijk bevel werd werd in mei echter versoepeld waardoor tether wel weer mocht investeren.
Op 24 september besloten vijf rechters, David Friedman, Peter Tom, Troy Webber, Ellen Gesmer en Jeffrey Oing, dat Bitfinex nu geen documenten meer hoeft te overhandigen. De exchange heeft namelijk een ‘stay’ gewonnen in de zaak. Dit kan betekenen dat het dit op zeker moment wel weer moet doen, echter kan het ook betekenen dat dit nooit meer hoeft. Dat blijft op dit moment nog onduidelijk.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie