Kevin Schijven Kevin Schijven
01/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:30

Block.one treft schikking met de SEC, EOS stijgt met 10%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Block.one treft schikking met de SEC, EOS stijgt met 10%

Block.one, het bedrijf achter de EOS (EOS) cryptocurrency, heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent het houden van een ongeregistreerde initial coin offering (ICO). Dat blijkt uit een persbericht van de SEC gepubliceerd op 30 september.
Block.one gaat een boete van $24 miljoen betalen aan de SEC, wat maar een fractie is van de $4.1 miljard die werd opgehaald met de ICO die tussen juni 2017 en juni 2018 plaatsvond.
De SEC meldt dat Block.one de ICO niet geregistreerd had als een securities offering volgens de regels van het Amerikaanse effectenrecht, noch kwam het in aanmerking voor, of heeft het bedrijf verzocht om vrijstelling.
Block.one meldt in een eigen persbericht dat het de bevindingen van de SEC niet bevestigt noch ontkent. De schikking gaat alleen over de ERC-20 tokens die tijdens de ICO waren verkocht. Kort na de ICO stapte EOS over van het Ethereum netwerk naar EOSIO. Block.one meldt dat er geen ERC-20 tokens van EOS meer in rotatie zijn.
crypto_insiders_members_join_the_revolution
Afgelopen week zat de hele cryptocurrency-markt in een dip. Bitcoin (BTC) hield maanden lang stand boven $10.000 maar kwam vorige week plotseling onder $8.000 uit en trok alle altcoins met zich mee naar beneden. Vandaag, 1 oktober, toont daarentegen weer een geheel ander beeld. Bitcoin is weer terug boven de $8.000 en ook de meeste altcoins tonen sterke stijgingen.
EOS (EOS) is een van de toppresteerders vandaag met een stijging van meer dan 10%. De altcoin stond gisteren nog op ongeveer $2,75 en staat op het moment van schrijven rond $3,05. Dat is echter alsnog 70% lager dan de pieken van mei en juni. EOS heeft qua marktkapitalisatie de Binance Coin (BNB) weer ingehaald.
Block.one kondigde in juni ‘Voice’ aan, een social media-platform dat op de EOS blockchain wordt gebouwd. Vlak daarna kondigde het bedrijf aan het domein Voice.com gekocht te hebben voor maar liefst $30 miljoen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie