chinese_centrale_bank_blijf_weg_van_icos_en_cryptocurrencies

Chinese Centrale Bank: Blijf weg van ICO’s en cryptocurrencies!

1

De Chinese Centrale Bank, ‘ThePeople’s Bank of China’ (PBoC), heeft vandaag een publieke aankondiging vrijgegeven omtrent het investeren in cryptocurrencies en ICO’s. Volgens de aankondiging moeten investeerders zich meer bewust worden over de gevaren van zulke investeringen. Met name spoort de PBoC investeerders aan om weg te blijven van buitenlandse ICO’s en de speculatieve crypto handel.

Totaalverbod

Het is inmiddels al een jaar geleden dat de PBoC een compleet verbod toelegde op alle ICO’s binnen haar landsgrenzen. Volgens de PBoC is het verbod een groot succes gebleken: waar voorheen de Chinese markt goed was voor zo’n 90% van de totale crypto handel is dit tegenwoordig minder dan 5%. De PBoC stelt dat Chinese investeerders hierdoor de wereldwijde crypto bubbel wisten te vermijden.

Toch is de crypto handel onder Chinese investeerders niet helemaal gestopt; zo blijven sommigen op de buitenlandse beurzen nog vrolijk doorgaan ondanks de ban in China zelf. Begin september troffen de Chinese autoriteiten nog maatregelen tegen de buitenlandse handelsmogelijkheden. Zo zou de toegang tot zo’n 124 crypto beurzen met buitenlandse IP-adressen geblokkeerd worden.

De aankondiging van vandaag liet weten dat de PBoC deze 124 crypto beurzen vooralsnog in de gaten blijft houden. De bank hoopt zo de technieken, waarmee de beurzen de maatregelen proberen te omzeilen, te blijven dwarsbomen. De PBoC voegde hier nog verder aan toe:

… de [autoriteiten] versterken hun acties met betrekking tot het verwijderen van binnenlandse ICO en crypto transactie gerelateerde websites, nummers, social media etc. en plaatsen een permanente ban op publieke nummers die ervan verdacht worden ICO of crypto hype informatie te verspreiden.

De PBoC spoorde burgers hierbij op aan om ICO-operators aan te geven bij de autoriteiten. Eveneens zijn de Chinese tech giganten al enige tijd in overeenstemming met de wensen van de PBoC. Zo blokkeren onder andere Alibaba, Baidu en Tencent alle crypto transacties op hun platformen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws