Simon Bosch Simon Bosch
27/07/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2023 19:00

Crypto adoptie versnelt: Centrale bank Italië beveelt Polygon aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto adoptie versnelt: Centrale bank Italië beveelt Polygon aan

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat crypto en blockchain meer bieden dan speculatie op activa die geen praktisch nut zouden hebben. Zelfs verschillende centrale banken hebben al aangekondigd dat ze linksom of rechtsom blockchain op het oog hebben. Nu is ook de Italiaanse centrale bank toegevoegd aan dit rijtje.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Italiaanse centrale bank blij met Polygon (MATIC)

Dat schrijft de lokale media. De Bank of Italy heeft in 2020 de Milano Hub opgezet, een initiatief dat innovatie in de Italiaanse financiële sector moet stimuleren. Deze organisatie steunt nu een project van Cetif Advisory en het Cetif Research Centre van de Universiteit van Milaan. Dit instituut doet onderzoek naar het tokenizen van traditionele, institutionele activa met behulp van decentralized finance (DeFi).

Welke projecten allemaal de revue zijn gepasseerd is niet helemaal duidelijk, maar wel worden de Polygon (MATIC) blockchain en het bedrijf Fireblocks genoemd. Verder zouden tien andere financiële instituten erbij betrokken zijn. Verder zijn al zeven andere fintech-projecten goedgekeurd door de hub, of dit allemaal crypto-projecten en -bedrijven zijn is niet duidelijk. Vooralsnog bevindt het project zich nog in de experimentele fase.

Advertentie

Steeds meer activa in crypto-vorm op de blockchain

Toch is Italië hier niet de enige in. De Amerikaanse bank Citigroup schreef begin dit jaar in een onderzoek dat tegen 2030 activa ter waarde van biljoenen dollars op de blockchain zullen staan. Private equity, durfkapitaal en vastgoed zouden hier het grootste deel van zijn.

Het handige hiervan is dat het financiële systeem er gemakkelijker door te traceren is. Ook maakt het fractioneel bezit mogelijk. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, vindt crypto en blockchain ook steeds belangrijker voor dit doeleinde.

Polygon is bovendien een populaire keuze bij instituten. Verschillende grote Europese investeringsbanken zijn al aangesloten op de blockchain. Ook weten we dat de Europese Investeringsbank Ethereum (ETH) gebruikt voor het tokeniseren van overheidsobligaties.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie