Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 19:00

Crypto koers daalt na verontrustend bericht Amerikaanse SEC

Nieuws
Crypto koers daalt na verontrustend bericht Amerikaanse SEC

Foto: macondo/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hanteert de crypto-industrie in de VS met harde hand. Crypto-fondsaanbieder Grayscale was van plan om een trustfonds aan te maken voor Filecoin (FIL), maar helaas gaat dat niet meer door. Van de SEC mag het bedrijf dit fonds namelijk niet meer aanbieden aan investeerders. De beleidsmaker ziet de altcoin als een ongeregistreerd effect.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is ook Filecoin (FIL) een effect?

Dat schrijft Grayscale in een persbericht. Het heeft regelmatig contact met de SEC over de status van de activa die het in zijn fondsen aanbiedt. Zo diende Grayscale eerder een zogenaamde Form 10 in bij de SEC om het Filecoin-fonds beschikbaar te kunnen stellen aan investeerders.

Eerder deze week kreeg het van de regulator te horen dat Filecoin voldoet aan de definitie van een effect – een ongeregistreerd effect dus. Daarom mag Grayscale het Filecoin-fonds niet aanbieden aan geïnteresseerden. Opvallend genoeg hoeft het fonds zelf voor nu niet te worden opgedoekt, de inhoud ervan blijft simpelweg van Grayscale.

In het persbericht constateert het bedrijf dat het niet vindt dat FIL een ongeregistreerd effect is en dat het aan de SEC uit zal leggen waarom het dit van mening is. Toch zegt ook Grayscale de acties van de SEC niet goed te kunnen peilen. Het is mogelijk dat het fonds in de toekomst als een investeringsfonds op de beurs genoteerd zal worden in plaats van als trustfonds, maar ook dat het fonds volledig zal worden ontmanteld.

Advertentie

SEC blijft hard tegen crypto-industrie

De SEC heeft de afgelopen tijd regelmatig hard opgetreden tegen bedrijven van wie het vindt dat deze ongeregistreerde effecten aanbieden. Kraken moest stoppen met het aanbieden van staking vanwege deze reden. Coinbase is zelfs een rechtszaak gestart omdat het vindt dat de SEC geen duidelijk regels stelt.

Ook had de SEC vorig jaar contact met Grayscale omdat het toen ook al vond dat een aantal altcoins effecten zijn. Begin dit jaar zouden alle cryptocurrencies op bitcoin (BTC) na volgens de SEC effecten zijn.

De filecoin koers daalde direct nadat het nieuws bekend werd gemaakt. De daling volgt nadat FIL in de afgelopen 7 dagen van een waarde van $4,23 naar $4,62 wist te stijgen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie