Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie Deense belastingdienst krijgt toegang tot gevoelige gegevens cryptocurrency exchanges

Deense belastingdienst krijgt toegang tot gevoelige gegevens cryptocurrency exchanges

De Deense belastingdienst krijgt binnenkort toegang tot de gebruikersgegevens van cryptocurrency exchanges in het land. Hiermee hoopt het overheidsorgaan beter onderzoek te kunnen doen naar belastingontduiking.

De Skatteyrelsen, de Deense belastingdienst, krijgt toegang tot onder andere namen, adressen, transacties en andere informatie met betrekking tot transacties. Drie exchanges zullen binnenkort als eerste benaderd worden om informatie uit de periode tussen 2016 en 2018 te overhandigen.

- Advertentie -

Het initiatief komt nadat Finse toezichthouders afgelopen december ontdekte dat ongeveer 2.700 Denen tussen 2015 en 2017 voor ongeveer €13,4 miljoen middels een Finse exchange hebben geïnvesteerd. De Deense autoriteiten denken dat dit nog maar het topje van de ijsberg kan zijn.

Ook Karin Bergen, directeur van persoonlijke belastingen van de belastingdienst in Denemarken, zegt dat dit een signaal van een groter probleem kan zijn. Zo zij zei in een verklaring:

Zonder te ver op de zaken vooruit te lopen, denk ik dat we wel kunnen stellen dat dit een grote markt is waar we naar moeten kijken.

Steeds meer landen richten zich op cryptocurrency exchanges om te onderzoeken of beleggers wel belasting betalen. Het zou daarom niet verrassend zijn als meer belastingdiensten wereldwijd toegang willen krijgen tot informatie van exchanges.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.114,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.173,93 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.183,07 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.184,31 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.209,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...