Shane Kuijpers
07/08/2021 12:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 12:13

Elon Musk steunt crypto community, uitspraak over controversiële wet in de VS volgt vandaag

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Elon Musk steunt crypto community, uitspraak over controversiële wet in de VS volgt vandaag

Elon Musk staat aan de kant van de crypto community in de strijd tegen de infrastructuurwet in de Verenigde Staten. De wet die minimaal $550 miljard moet kosten moet deels gefinancierd worden door belasting vanuit de crypto-industrie. De community, een aantal senatoren uit de VS en andere prominente namen hebben zich al uitgesproken tegen het wetsvoorstel. Elon Musk voegt zich nu bij dat rijtje.

Een beslissing over de nieuwe wet wordt waarschijnlijk vandaag nog gemaakt. De community weet zich vlak voor de beslissing gesteund door Elon Musk. De CEO van Tesla heeft, die zijn mening over bijvoorbeeld bitcoin (BTC) wel vaker uit via Twitter, heeft dat nu ook weer gedaan. Musk zegt dat er op dit moment geen crisis speelt in de crypto-industrie, die een overhaaste regelgeving nodig heeft.

Het oorspronkelijke wetsvoorstel wil iedereen belasten die aan de volgende definitie voldoet:  “elke persoon die (tegen vergoeding) verantwoordelijk is voor het regelmatig verlenen van een dienst die overdrachten van digitale activa namens een andere persoon effectueert.” Senatoren Cynthia Lummis, Ron Wyden, and Pat Toomey hebben zelf een amendement opgesteld met veel minder strenge regels. Proof-of-work miners en proof-of-stake dienstverleners zouden bijvoorbeeld al gespaard worden. Een last minute amendement van twee andere senatoren, Mark Warner en Rob Portman, kan echter wel eens roet in het eten gaan gooien.

Warner en Portman willen namelijk alleen proof-of-work miners uitsluiten van de belasting. Proof-of-stake dienstverleners zouden er dan dus alsnog slecht van af komen. President Joe Biden heeft aangegeven het amendement van Warner en Portman te steunen.

UNI koers crasht, Uniswap rechtszaak in VS dreigt
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Bitcoin community reageert

De bitcoin community, met een aantal grote namen, roept nu op tot actie. Zo dringt Anthony ‘Pomp’ Pompliano mensen aan om contact te zoeken met hun senatoren om duidelijk te maken dat innovatie en economische welvaart in de Verenigde Staten moet blijven. Barry Silbert, oprichter en CEO van de Digital Currency Group, sluit zich hierbij aan. Hij zegt dat het echt het verschil kan maken en hoopt dat mensen blijven tweeten, bellen en mailen.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft zich ook kritisch uitgelaten tegen het amendement van Warner en Portman. Zoals in de bovenstaande Twitter interactie met Musk te zien is heeft hij het over ‘een van de sleutelmomenten die onze toekomst bepalen’. Armstrong vindt het ook erg vreemd dat proof-of-stake dienstverleners niet worden uitgesloten en proof-of-work miners wel. Hij trekt de vergelijking met iOS en Android. Stel dat iOS wel door mag blijven gaan, terwijl Android verbannen wordt. Dat zou een vervelende en bovenal oneerlijke situatie opleveren. Elon Musk sluit zich aan bij de woorden van Armstrong. 

Zoals gezegd zou een uitslag naar verwachting vandaag nog moeten volgen. Het afwachten is begonnen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie