Roy van Krieken Roy van Krieken
07/08/2021 06:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 06:38

Europese bitcoin (BTC) ETF van Franse Melanion Capital goedgekeurd

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Europese bitcoin (BTC) ETF van Franse Melanion Capital goedgekeurd

Foto: artjazz/Shutterstock

Over de hele wereld zijn grote investeringsfondsen en vermogensbeheerders druk bezig om bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF) van de grond te krijgen. In de Verenigde Staten hebben een groot aantal van deze bedrijven aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), maar tot dusver heeft de SEC nog niets goedgekeurd.

Elders in de wereld gaat het lanceren van ETF’s een stuk vlotter. Zo werd eerder dit jaar in Canada al de eerste bitcoin ETF goedgekeurd en ook in Europa lijken de financiële toezichthouders minder terughoudend.

Europese Unie schrapt omstreden nieuwe crypto wet
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Melanion Capital krijgt goedkeuring 

Melanion Capital dat is gevestigd in Parijs heeft onlangs het bericht gekregen van de Franse autoriteiten dat hun aangevraagde bitcoin ETF is goedgekeurd. Het bedrijf is nu geautoriseerd om in de Europese Unie een ETF aan te bieden dat indirect blootstelling geeft aan bitcoin.

De Franse regulerende organen hebben besloten dat de ETF voldoet aan de eisen van de Europese Unie, de zogenaamde Ucits, en zodoende zal de ETF van Melanion Capital beschikbaar zijn in alle 27 lidstaten. Het is hiermee een van de eerste fondsen met de focus op digitale activa die deze Ucits goedkeuring heeft gekregen.

Advertentie

Indirecte blootstelling aan bitcoin

De ETF van Melanion Capital zal gebaseerd zijn op bitcoin-gerelateerde aandelen en niet bitcoin zelf. Het is daarom niet een bitcoin ETF is de meest letterlijke zin. De ETF zal namelijk niet zelf investeren in de grootste cryptocurrency, maar zal investeren in bitcoin-gerelateerde producten. 

Het zou aandelen van zo’n 30 bedrijven in het fonds opnemen. Onder andere crypto mining bedrijven Argo en Riot, maar ook investeringsbedrijf Galaxy Digital zouden worden opgenomen in de ETF. Doordat deze bedrijven sterk verweven zijn met bitcoin is deze ETF een manier om indirect blootstelling te krijgen aan bitcoin. 

Voor veel investeerders is een daadwerkelijke investering in bitcoin nog relatief eng. Op deze manier kan voor dergelijke investeerders in dubio het scherpe randje eraf gehaald worden. Hoe dan ook; goed nieuws voor de wereld van cryptocurrencies in Europa en de wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie