Roy van Krieken Roy van Krieken
07/08/2021 06:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 06:38

Europese bitcoin (BTC) ETF van Franse Melanion Capital goedgekeurd

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Europese bitcoin (BTC) ETF van Franse Melanion Capital goedgekeurd

Foto: artjazz/Shutterstock

Over de hele wereld zijn grote investeringsfondsen en vermogensbeheerders druk bezig om bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF) van de grond te krijgen. In de Verenigde Staten hebben een groot aantal van deze bedrijven aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), maar tot dusver heeft de SEC nog niets goedgekeurd.

Elders in de wereld gaat het lanceren van ETF’s een stuk vlotter. Zo werd eerder dit jaar in Canada al de eerste bitcoin ETF goedgekeurd en ook in Europa lijken de financiële toezichthouders minder terughoudend.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Melanion Capital krijgt goedkeuring 

Melanion Capital dat is gevestigd in Parijs heeft onlangs het bericht gekregen van de Franse autoriteiten dat hun aangevraagde bitcoin ETF is goedgekeurd. Het bedrijf is nu geautoriseerd om in de Europese Unie een ETF aan te bieden dat indirect blootstelling geeft aan bitcoin.

De Franse regulerende organen hebben besloten dat de ETF voldoet aan de eisen van de Europese Unie, de zogenaamde Ucits, en zodoende zal de ETF van Melanion Capital beschikbaar zijn in alle 27 lidstaten. Het is hiermee een van de eerste fondsen met de focus op digitale activa die deze Ucits goedkeuring heeft gekregen.

Advertentie

Indirecte blootstelling aan bitcoin

De ETF van Melanion Capital zal gebaseerd zijn op bitcoin-gerelateerde aandelen en niet bitcoin zelf. Het is daarom niet een bitcoin ETF is de meest letterlijke zin. De ETF zal namelijk niet zelf investeren in de grootste cryptocurrency, maar zal investeren in bitcoin-gerelateerde producten. 

Het zou aandelen van zo’n 30 bedrijven in het fonds opnemen. Onder andere crypto mining bedrijven Argo en Riot, maar ook investeringsbedrijf Galaxy Digital zouden worden opgenomen in de ETF. Doordat deze bedrijven sterk verweven zijn met bitcoin is deze ETF een manier om indirect blootstelling te krijgen aan bitcoin. 

Voor veel investeerders is een daadwerkelijke investering in bitcoin nog relatief eng. Op deze manier kan voor dergelijke investeerders in dubio het scherpe randje eraf gehaald worden. Hoe dan ook; goed nieuws voor de wereld van cryptocurrencies in Europa en de wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Advertentie