Roy van Krieken Roy van Krieken
12/09/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2021 19:01

Grayscale CEO ziet meer landen het voorbeeld van El Salvador volgen en bitcoin (BTC) omarmen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale CEO ziet meer landen het voorbeeld van El Salvador volgen en bitcoin (BTC) omarmen

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Vorige week was het eindelijk zo ver. In het Midden-Amerikaanse El Salvador ging een nieuwe crypto wet van kracht die ervoor zorgde dat bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel werd. Voor het eerst in de geschiedenis werd in een land cryptovaluta op hetzelfde voetstuk gezet als fiat valuta. 

Veel landen in de omgeving hielden de ontwikkelingen in El Salvador nauwlettend in de gaten. In een aantal Zuid- en Midden-Amerikaanse landen werd ook al door wetgevers gekeken of een vergelijkbare wet draagvlak heeft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer landen zullen volgen

Volgens de CEO van Grayscale, Michael Sonnenshein, zal het een kwestie van tijd zijn voordat andere landen in de voetsporen treden van El Salvador. De topman van het crypto investeringsbedrijf geeft in een interview met Yahoo Finance aan dat hij bepaalde regio’s in de wereld als eerste deze stap ziet maken.

Vooral opkomende landen waar de economie nog niet zo sterk is als in bepaalde Westerse landen zijn volgens Sonnenshein potentiële kandidaten. Hij stelt dat zelfs als de regeringen in deze landen het nog niet zien zitten om bitcoin en andere cryptocurrencies te omarmen, de bevolking steeds meer de voordelen van crypto inziet.

Het zijn juist de opkomende landen waar de adoptie van bitcoin wellicht in een sneltrein zal komen volgens Sonnenshein:

“Als we ons afvragen waar de adoptiegraad het hoogst is, dan is dat in opkomende landen. Plaatsen zoals Afrika, Zuidoost-Azië en delen van Zuid-Amerika.”

Hij ziet de ontwikkelingen in El Salvador ook als ontzettend positief voor de bevolking van het land. Echter, deze bevolking zelf heeft hier op het moment nog een andere mening over. Zeker 70% van de El Salvadoranen ziet totaal geen heil in de nieuwe crypto wet en een overgrote meerderheid heeft uberhaupt geen interesse in bitcoin of crypto.

Desalniettemin kan El Salvador als het ware het eerste schaap over de dam zijn. Mocht het experiment in El Salvador goed bevallen dan zal het niet lang meer duren voordat andere landen volgen. Volgens Sonnenshein zijn dit dus op de eerste plek landen waar de economie nog niet in opperbeste staat is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie