Sander van Rijn Sander van Rijn
18/09/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2023 10:00

Hong Kong tikt crypto bedrijven op de vingers

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hong Kong tikt crypto bedrijven op de vingers

Foto: Shutterstock/ESB Professional

Ondanks het verbod in China, toont de autonome regio Hong Kong de laatste tijd een vooruitstrevende benadering voor crypto. Er is echter ook een andere kant aan de gunstige crypto regelgeving in de stadstaat.

De centrale bank van Hong Kong, de Hong Kong Monetary Authority (HKMA), heeft onlangs een dringende waarschuwing afgegeven aan crypto-bedrijven die zich onterecht voordoen als ‘banken’.

De toezichthouder van Hong Kong heeft opgemerkt dat sommige crypto-bedrijven zichzelf promoten met benamingen als cryptobank, cryptoactivabank, digitale activabank, digitale bank of digitale handelsbank. De HKMA benadrukt dat dergelijke praktijken in strijd zijn met de bankwetten van de regio.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto bedrijven misleiden publiek

De crypto-bedrijven die in overtreding zijn, bieden vaak ook bankdiensten en/of bankrekeningen aan. Ze gebruiken het woord ‘deposito’s‘ om gelden van klanten te beschrijven. Ook adverteren deze bedrijven spaarplannen met een ‘laag risico met hoog rendement’.

Deze dubbelzinnige beschrijvingen kunnen de bevolking van Hong Kong misleiden, zegt de HKMA. Er wordt gesuggereerd dat deze cryptobedrijven zich voordoen als erkende banken, waar de bevolking veilig zijn geld aan kan toevertrouwen. Volgens de wet- en regelgeving in Hong Kong geldt dat alleen instellingen met de juiste vergunning bankactiviteiten te mogen uitoefenen.

Volgens de centrale bank van Hong Kong is het essentieel voor het publiek om te begrijpen dat deze crypto-bedrijven geen echte banken zijn. Daar komt bij kijken dat deze banken niet gereguleerd worden door de HKMA. Het geld dat de bevolking bij deze bedrijven plaatst, wordt niet beschermd door het depositobeschermingsstelsel van Hong Kong.

Advertentie

Hong Kong crypto vriendelijk in 2023

Hong Kong heeft niet alleen een sterke infrastructuur voor de groeiende crypto-industrie opgebouwd. Het herbergt ook een netwerk van crypto– en blockchain gerelateerde dienstverleners. Bovendien heft Hong Kong geen belasting op cryptoverdiensten, wat de aantrekkingskracht voor de crypto-industrie verder vergroot.

De strikte, maar toch progressieve regelgeving in Hong Kong, zorgt voor een bloeiende financiële sector in de regio. Volgens een recent onderzoek is de miljoenenstad een van de meest crypto-vriendelijke regio’s in 2023. Een belangrijke troef voor Hong Kong blijft de gunstige regelgeving omtrent cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending
Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending
Advertentie