Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2021 11:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2021 11:24

Indiase centrale bank komt met zeer bullish nieuws, deze altcoin stijgt direct met meer dan 50%

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Indiase centrale bank komt met zeer bullish nieuws, deze altcoin stijgt direct met meer dan 50%

Al geruime tijd bleef het  voor investeerders in India onzeker of het mogelijk bleef om te handelen en investeren in cryptocurrencies. Meerdere keren zou het bijna tot een totaal verbod komen, maar recent kwam naar buiten dat hier geen sprake van gaat zijn. Echter, Indiase banken waarschuwden potentiële geïnteresseerden alsnog voor de wereld van cryptocurrencies, hetgeen voor veel onzekerheid zorgde.

Inmiddels heeft de centrale bank van India, The reserve Bank of India (RBI), heeft in een statement laten weten dat banken dergelijke waarschuwingen helemaal niet mogen geven. De reden hiervoor is een uitspraak van het hoogste gerechtshof van India. In 2020 liet dit gerechtshof al weten dat het verbod dat destijds werd ingevoerd ongrondwettelijk was. Het verbieden van crypto is volgens de Indiase wetgeving dus helemaal geen optie.

Sommige banken en gereguleerde entiteiten verwezen nog altijd naar de zogenoemde circulaire, een soort van rondzendbrief, die stelde dat crypto verboden zou zijn. Zij zouden cliënten ervan proberen te weerhouden om met cryptocurrencies bezig te gaan. Volgens de RBI is deze circulaire helemaal niet meer van toepassing omdat het Indiase hoogste gerechtshof, inmiddels al meer dan een jaar geleden, een tegenstrijdige uitspraak heeft gedaan.

Doordat het hoogste gerechtshof al geruime tijd uitspraak heeft gedaan stelt de RBI dus dat banken zich helemaal niet mogen bemoeien met het feit of cliënten investeren in cryptocurrencies of niet. De RBI verbiedt banken in India dit vanaf nu dan ook.

Deze opheldering door de RBI wordt warm onthaald door onder meer crypto exchanges in India, maar ook door de banken zelf. Er heerste namelijk een klimaat van onzekerheid. De banken zelf wisten nauwelijks of hun cliënten nu toegestaan werden om te handelen in cryptocurrencies of niet. Deze uitspraak van RBI zou in theorie dus eindelijk voor de broodnodige helderheid moeten zorgen.

In een lange saga van wisselende berichtgeving en voortdurende onzekerheid lijkt het erop dat we opnieuw een hoofdstuk kunnen sluiten. Dat wil jammer genoeg nog niet zeggen dat het ‘all-clear’ signaal gegeven kan worden. Het blijft afwachten hoe uiteindelijk cryptocurrencies zullen worden gereguleerd door de Indiase overheid.  In ieder geval is voor de wereld van cryptocurrencies deze uitspraak van de RBI erg goed nieuws.

Vanochtend was al te zien dat WazirX, de token van de Indiase gelijknamige exchange, hard in waarde steeg door het nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie