Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 08:00

Jerome Powell: “Stablecoin reserves moeten transparant worden”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Jerome Powell: “Stablecoin reserves moeten bekend gemaakt worden”

Foto: Foto: David Sandron/Shutterstock

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve), Jerome Powell, heeft vandaag tijdens een conferentie in Parijs gesteld dat hij wil dat de uitgevers van stablecoins hun reserves publiekelijk inzichtelijk maken. Al langere tijd wordt met argusogen gekeken naar sommige van deze uitgevers, omdat het eigenlijk totaal niet bekend is waar hun reserves nu uit bestaan.

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stablecoin reserves

Op dit moment is het eigenlijk nog niet verplicht voor uitgevers van stablecoins om precies helder inzichtelijk maken hoe de reserves zijn opgebouwd. Alle stablecoins hebben reserves nodig, omdat enkel op deze manier de waarde van een stablecoin gekoppeld kan blijven aan een achterliggende valuta. Meestal is dat de Amerikaanse dollar.

In een ideaal scenario bestaan de reserves van een stablecoin die gekoppeld is aan de dollar ook 1-op-1 uit Amerikaanse dollars. De praktijk wijst echter uit dat in veel gevallen dit niet het geval is. En dat kan problemen veroorzaken.

Jerome Powell wil daarom de uitgevers van stablecoins verplichten om hun reserves transparant te maken:

“Stablecoin reserves moeten transparant zijn voor het publiek en ze moeten bestaan uit de soort krediet activa die er altijd zullen zijn om opnames te financieren,”.

Daarnaast geeft hij aan dat er strenge regulatie van stablecoins moet komen om ervoor te zorgen dat zij ten allen tijde volledig worden gedekt door de reserves. Veelal worden stablecoins gezien als een volwaardig alternatief voor bijvoorbeeld de dollar, maar als de reserves niet in orde zijn gaat deze vergelijking volgens Powell totaal niet op.

Het mysterie omtrent Tether

De grootste uitgever van stablecoins is op dit moment nog altijd Tether (USDT). Dit bedrijf is al langere tijd het onderwerp van hevige discussie binnen de crypto gemeenschap, zoals vaker in het altcoin nieuws te lezen is. Het is namelijk niet bekend waar de reserves van Tether uit bestaan en het bedrijf weigert hier ook opheldering over te geven.

Tijdens een rechtszaak tussen onder meer Tether en Bitfinex eiste de rechter echter dat Tether hun reserves zou openbaren. Wellicht dat we binnenkort dus eindelijk antwoorden krijgen op een cruciale vraag.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie