Roy van Krieken Roy van Krieken
22/08/2021 07:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2021 07:19

Miljoenenfonds van Neuberger Berman krijgt toestemming om in bitcoin (BTC) derivaten te investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blootgelegd: Hyperinflatie op de loer; “Bitcoin is een ‘once in a millennium’ kans”

Onlangs was te lezen dat de gigantische Amerikaanse vermogensbeheerder Neuberger Berman een aanvraag had ingediend bij de Amerikaanse securities and exchange commission (SEC) om toestemming te krijgen voor indirecte investeringen in bitcoin (BTC).

Neuberger Berman is als vermogensbeheerder een ware kolos. Het bedrijf heeft zo’n $400 miljard aan assets under management (AUM). Het bedrijf heeft vooral de focus op goederen. Op die manier beheren zij een groot aantal goederen fondsen. Omdat bitcoin in de Verenigde Staten als commodity, of goed, wordt erkend kan de cryptocurrency in theorie hier eenvoudig aan toegevoegd worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Neuberger Berman krijgt toestemming

Inmiddels heeft de SEC gereageerd op de aanvraag van Neuberger Berman. De SEC verleent toestemming aan het bedrijf om met maximaal 5% van een goederen fonds, waar zo’n $164 miljoen aan activa in beheer staan, te investeren in bitcoin derivaten.

Specifiek worden bitcoin futures en Canadese bitcoin ETF’s genoemd als mogelijke investeringen. Belangrijk om op te merken is dat dit dus indirecte investeringen zijn. Neuberger Berman koopt niet zelf bitcoins.

Advertentie

Ether niet langer een optie

Oorspronkelijk had het bedrijf het plan om zowel blootstelling aan bitcoin als ether (ETH) op te nemen in hun fondsen. Later voegde Neuberger Berman een amendement aan hun aanvraag toe waarin ze stellen niet langer op zoek te zijn naar ether investeringen.

Neuberger Berman is niet het enige bedrijf dat aanvragen voor ether gerelateerde investeringen terugtrekt bij de SEC. Onlangs werd al bekend dat vermogensbeheerders VanEck en Proshares hun aanvragen voor ether ETF’s hadden ingetrokken.

Volgens een vooraanstaand ETF analist bij Bloomberg, Eric Balchunas, zou dit komen doordat de SEC deze bedrijven in privé heeft bericht dat deze aanvragen nergens toe zouden leiden.

Volgens hem is deze ontwikkeling positief voor eventuele bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat de SEC zich op dit moment puur focust op het verwerken van bitcoin ETF’s. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie