Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2021 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2021 12:36

President grootse Koreaanse Bitcoin beurs opgepakt – controversiële crypto wet wordt herzien

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
President grootse Koreaanse Bitcoin beurs opgepakt - controversiële crypto wet wordt herzien

Lee Jung-hoon, voormalig president van Bithumb, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea, is zojuist overgedragen aan de autoriteiten. Dat meldt Coindesk op 26 april.

Bithumb werd vorig jaar september door de politie binnengevallen. Jung-hoon zou namelijk betrokken zijn bij een fraude omtrent een initial coin offering (ICO) van een cryptocurrency genaamd BXA in 2018.

In gerelateerd nieuws zegt Kim Boo-kyum dat hij de nieuwe wetgeving voor crypto als bitcoin (BTC) in Zuid-Korea wil herzien. Dat meldt KBS World op 26 april.

Boo-kyum werd vorige week voorgedragen als de kandidaat voor de nieuwe minister-president van het land. Het land wil vanaf 2022 nieuwe belastingwetgeving invoeren die mensen verplicht 20% op hun winst op crypto af te dragen.

De nieuwe wet heeft zeer veel kritiek ontvangen in Zuid-Korea. Mensen eisten zelfs om het ontslag van Eun Sung-soo, voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), de financiële toezichthouder van het land. Hij beweerde namelijk dat crypto geen intrinsieke waarde hebben.

Volgens de publicatie acht de premier kandidaat het nodig om nog eens goed naar de kwestie te kijken om ervoor te zorgen dat er geen onnodige slachtoffers vallen door de wetgeving. De handel in crypto is zeer populair in Zuid-Korea.

Onlangs zei bovenstaande toezichthouder, Sung-soo, dat wellicht in september alle crypto-beurzen in Zuid-Korean moeten sluiten, aangezien tot nu toe nog niemand een aanvraag heeft ingediend voor een nieuwe verplichte vergunning.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie