Home Nieuws Overheid en regulatie Rusland neemt alternatief voor SWIFT aan, stelt cryptocurrency-wetgeving uit

Rusland neemt alternatief voor SWIFT aan, stelt cryptocurrency-wetgeving uit

De Russische Doema, oftewel het Russische Lagerhuis, heeft een tweede lezing van de wetgeving voor ‘digitale financiële activa’ uitgesteld naar april, zo meldt de lokale nieuwsbron TASS op 20 maart.

Het besluit om de tweede lezing van de nieuwe wetgeving uit te stellen werd genomen door Anatoly Aksakov, voorzitter van de Staat Doema Commissie voor Financiële Markten. Het is  echter onbekend waarom hij deze beslissing heeft genomen.

- Advertentie -

De nieuwe wetgeving voor digitale financiële activa werd vorige week aangenomen door het Russische parlement en bevat een raamwerk voor de formulering van nationale regelgeving omtrent cryptocurrency.

Vyacheslav Volodin, voorzitter van de Staat Doema en mede-auteur van het wetsvoorstel zei toen het volgende erover:

[De wet is] de basis van de ontwikkeling van de digitale economie. Dit is een nieuw gebied voor onze rechten, en het is daarom belangrijk om de basisbegrippen te consolideren.

Opvallend is dat in het wetsvoorstel voorbereid voor de tweede lezing geen definities meer staan voor cryptocurrency, tokens of smart contracts.

In gerelateerd nieuws heeft Rusland een wet aangenomen voor een nieuw Russisch financieel netwerk systeem dat SWIFT, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, moet vervangen.

Het doel van de nieuwe wet, die nog ondertekend moeten worden door President Poetin, is om de westerse sancties die Rusland zijn opgelegd te omzeilen.

De Russische overheid zou al gesproken hebben met landen als China, India, Iran, en Turkije die interesse getoond hebben in het nieuwe systeem. Anatoly Aksakov zegt:

Aangezien het systeem rendabel en efficiënt is gebleken, trekt het interesse van zowel Russische als buitenlandse spelers.

Vladimir Poetin gaf eind februari nog een deadline aan de Russische overheid om regelgeving omtrent cryptocurrency in te voeren. Hij stelde deze deadline op 1 juli 2019.

Er gaan ook geruchten dat Rusland een eigen cryptocurrency aan het ontwikkelen is. In januari zei een overheidsfunctionaris dat hij een zogenaamde “cryptoroebel” binnen twee tot drie jaar verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.126,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.176,76 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.191,45 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.191,82 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.