SEC_op_zoek_naar_Tool_om_blockchains_te_monitoren

SEC op zoek naar tool om blockchains te monitoren

In een zogenaamde “sources sought notice” maakt de Amerikaanse toezichthouder van de effectenmarkten, de Securities and Exchange Commission (SEC), bekend dat ze op zoek is naar een tool om onder andere wallet-eigenaren te identificeren. Sommigen zien dit als een stap in de richting van de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Op 31 januari bracht de SEC een document uit waarin ze aangeeft op zoek te zijn naar bedrijven die de toezichthouder kunnen helpen. Aangezien cryptocurrencies als effecten worden beschouwt in de Verenigde Staten, is de SEC de toezichthouder van de crypto-markt. Met steeds meer gebruikers wordt het steeds moeilijker om te controleren of cryptocurrency exchanges en beleggers zich wel aan de regels houden.

In het document geeft de SEC aan dat er behoefte is aan een tool die kan helpen om “transactiegegevens van de meest gebruikte blockchains” te verkrijgen. De tool moet de data onder andere kunnen filteren en normaliseren. Daarnaast moet het eigenaren van wallets, verspreid over verschillende blockchains, kunnen identificeren. Bedrijven kunnen op de aanvraag reageren als ze een tool hebben die dit voor de toezichthouder kan doen.

Advertentie

Velen wachten op de goedkeuring van onder andere de VanEck Bitcoin ETF door de SEC. Verschillende andere Bitcoin ETF’s zijn in het verleden afgekeurd door de toezichthouder omdat er een gebrek aan transparantie zou zijn.

Met de tool waar de SEC naarstig naar op zoek lijkt te zijn zou de toezichthouder de blockchains van de meest gebruikte crypto’s beter in de gaten kunnen houden. Sommigen zien dit daarom als een stap in de richting van de eventuele goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF. Echter zal een daadwerkelijke goedkeuring nog even op zich moeten laten wachten. De eerste Bitcoin ETF zou namelijk pas in 2020 goedgekeurd kunnen gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.751,34 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.699,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.726,90 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.754,02 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.766,05 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.768,49 Kopen
Laatste nieuws