Rico Engelbarts
05/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2019 06:00

SEC op zoek naar tool om blockchains te monitoren

Nieuws
SEC_op_zoek_naar_Tool_om_blockchains_te_monitoren

Foto: Tada Images/Shutterstock

In een zogenaamde “sources sought notice” maakt de Amerikaanse toezichthouder van de effectenmarkten, de Securities and Exchange Commission (SEC), bekend dat ze op zoek is naar een tool om onder andere wallet-eigenaren te identificeren. Sommigen zien dit als een stap in de richting van de goedkeuring van een Bitcoin ETF.
Op 31 januari bracht de SEC een document uit waarin ze aangeeft op zoek te zijn naar bedrijven die de toezichthouder kunnen helpen. Aangezien cryptocurrencies als effecten worden beschouwt in de Verenigde Staten, is de SEC de toezichthouder van de crypto-markt. Met steeds meer gebruikers wordt het steeds moeilijker om te controleren of cryptocurrency exchanges en beleggers zich wel aan de regels houden.
In het document geeft de SEC aan dat er behoefte is aan een tool die kan helpen om “transactiegegevens van de meest gebruikte blockchains” te verkrijgen. De tool moet de data onder andere kunnen filteren en normaliseren. Daarnaast moet het eigenaren van wallets, verspreid over verschillende blockchains, kunnen identificeren. Bedrijven kunnen op de aanvraag reageren als ze een tool hebben die dit voor de toezichthouder kan doen.
Velen wachten op de goedkeuring van onder andere de VanEck Bitcoin ETF door de SEC. Verschillende andere Bitcoin ETF’s zijn in het verleden afgekeurd door de toezichthouder omdat er een gebrek aan transparantie zou zijn.
Met de tool waar de SEC naarstig naar op zoek lijkt te zijn zou de toezichthouder de blockchains van de meest gebruikte crypto’s beter in de gaten kunnen houden. Sommigen zien dit daarom als een stap in de richting van de eventuele goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF. Echter zal een daadwerkelijke goedkeuring nog even op zich moeten laten wachten. De eerste Bitcoin ETF zou namelijk pas in 2020 goedgekeurd kunnen gaan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie