Singapore wil af van belasting op cryptocurrencies

Singapore is van plan de “Goods and Services Tax (GST)”, oftewel omzetbelasting (BTW), van cryptocurrencies te verwijderen. Dat blijkt uit een handleiding voor digitale belasting van de Inland Revenue Authority gepubliceerd op 5 juli.

Het wetsvoorstel zal op 1 januari 2020 ingaan als het door het Singaporese parlement wordt aangenomen. In het wetsvoorstel staat dat digitale tokens vrijgesteld worden van belasting als deze aan de volgende eisen voldoen:

(a) het wordt uitgedrukt als een eenheid;

(b) het is fungibel;

(c) het is niet in een andere valuta uitgedrukt of gekoppeld aan een andere valuta;

(d) het is een ruilmiddel aanvaard door het publiek, zonder enige substantiële beperkingen op het gebruik ervan

Aldus de handleiding. Bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC), dash (DASH), monero (XMR), ripple (XRP) en zcash (ZEC) worden genoemd als voorbeelden van cryptocurrencies die voldoen aan de criteria. Cryptocurrency mining zou ook eventueel vrijgesteld worden van belasting als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Wat niet onder de voorgestelde wetgeving zal vallen zijn de zogenaamde stablecoins, cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan fiatgeld. Denk hierbij aan tether (USDT), paxos standard token (PAX) en de gemini dollar (GUSD). Dat zou dus ook kunnen betekenen dat Facebooks aankomende cryptocurrency, de libra, ook niet vrijgesteld zal worden van belasting.

Vorige week sprak de centrale bank van Singapore nog met Facebook omtrent de libra. Singapore vroeg toen om verduidelijk omtrent de veiligheid en privacy van de nieuwe cryptocurrency.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.788,67 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.770,79 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.764,66 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.747,78 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.689,69 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.703,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.757,75 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.857,19 Kopen
Laatste nieuws