Tether blokkeert Tornado Cash-adressen niet, ontwikkelaar zit nog vast

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Tether blokkeert Tornado Cash-adressen niet, ontwikkelaar zit nog vast

Foto: David Sandron/Shutterstock

Onlangs hebben de Verenigde Staten besloten om de crypto-mixer Tornado Cash aan banden te leggen. Kort daarna werd de website volledig opgedoekt, en Circle zette Tornado Cash-adressen met USDC op een zwarte lijst. Maar Tether weigert deze adressen nu op te doeken, behalve als de overheid ze dwingt.

Tether blokkeert crypto mixer-adressen niet

In een persbericht schrijft de uitgever van de USDT-stablecoin dat het Tornado Cash-adressen met USDT niet aan banden gaat leggen, behalve als de overheid het bedrijf dwingt. Het benadrukt dat het bijna elke dag contact heeft met regulerende instanties. De Amerikaanse Office of Foreign Assets Control (OFAC) vereist volgens Tether nog steeds niet dat van stablecoin-uitgevers verwacht wordt dat ze wallet-adressen op de ‘secundaire markt’ bevriezen. Dat geldt ook voor adressen die op de zwarte lijst van de OFAC staan, de Specially Designated Nationals And Blocked Persons List.

Het bedrijf benadrukt dat het adressen die van een individu zijn bevriest zodra het dit van de wetshandhaving moet. Maar adressen van exchanges en diensten zegt het niet te bevriezen. Het vindt dat het eenzijdig bevriezen van adressen een ontwrichtende en roekeloze zet van Tether zou zijn.

Toch blijft de zet om Tornado Cash-adressen niet te blokkeren opmerkelijk, aangezien Circle dit wel al heeft gedaan. Dit zal ook niet geheel zonder reden zijn geweest. Ook DeFi-platform Aave kiest ervoor om het veilig te spelen. Tron-oprichter Justin Sun is hierdoor al van Aave verbannen.

Tornado Cash-ontwikkelaar blijft vastzitten

Verder heeft de Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) één van de Tornado Cash-ontwikkelaars opgepakt. Niet veel later bleek dat het ging om Alexey Pertsev. Het Nederlandse Ministerie van Justitie heeft hem inmiddels aangeklaagd, waarna de advocaten van Pertsev een borgsom voorstelden. CoinDesk schrijft dat de rechter een borgsom nu heeft geweigerd. In plaats daarvan wordt nu binnen 90 dagen een publieke hoorzitting gehouden.

Ondertussen loopt er een petitie tegen Pertsevs arrestatie. Veel mensen vinden dat de programmeur onterecht is vastgezet, en dat de situatie vergelijkbaar is met een wapenfabrikant veroordelen voor het faciliteren van moorden door andere mensen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie