TRON’s Justin Sun verbannen van Aave na Tornado Cash-donatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
TRON's Justin Sun verbannen van Aave na Tornado Cash-donatie

Foto: Printexstar/Shutterstock

Vorige week heeft het Amerikaanse Ministerie van Financiën het gebruik van Tornado Cash door inwoners van de Verenigde Staten officieel illegaal gemaakt. Dit leidde onder andere tot de arrestatie van één van de medeoprichters en programmeurs in Amsterdam. Nu is TRON-oprichter Justin Sun de pineut.

Verbannen van Aave door sancties

Hij is namelijk verbannen van DeFi-platform Aave, nadat hij van een schijnbaar willekeurige persoon hem 0,1 ETH toestuurde vanaf één van de Tornado Cash-wallets. Van sommige Ethereum-wallets is het namelijk bekend dat ze van Sun zijn.

Vorige week is de website van de mixer helemaal offline gehaald, samen met de decentralized autonomous organization (DAO). Nog steeds is deze offline, hoe deze anonieme persoon de Tornado Cash-wallet heeft weten te gebruiken is niet bekend. De screenshot die Sun in zijn tweet zette noemt alleen dat het adres (van Sun) is verbonden met ‘één of meerdere illegale activiteiten’, verder hebben we geen details. Wellicht heeft de TRON-oprichter de adressen in kwestie nog gezien voordat zijn Aave-account op slot ging. Bevestigen kunnen we het niet, helaas.

Het kan natuurlijk een pesterijtje zijn van iemand die wilde dat het adres op Aave’s zwarte lijst geplaatst zou worden. Het zou ook kunnen dat Sun niet helemaal eerlijk is, en dat hij is verbannen omdat hij zelf de mixer heeft gebruikt.

Justin Suns controversiële verleden

TRON-oprichter Justin Sun is een erg controversieel persoon. Begin dit jaar werd hij beschuldigd van een governance-aanval op DeFi-platform Compound. Door een enorme hoeveelheid MKR te lenen op Aave kon zijn wallet een stemming op Compound manipuleren.

Ook was hij bezig met een algoritmische stablecoin. Nadat Terra’s UST-stablecoin naar nul ging was dit één van de tokens die juist flink in marktwaarde steeg. De peg wist TRON een tijdje niet te behouden, en niet veel later werd Sun beschuldigd van ponzifraude. De totale waarde op het TRON (TRX) netwerk is inmiddels hard gegroeid.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie