Uitspraak CFTC omtrent ethereum (ETH) was het grote nieuws, niet de afwijzing van bitcoin (BTC) ETF, aldus Brian Kelly

Volgens Brian Kelly, oprichter en chief executive officer van crypto-investeringsbedrijf BKCM, is de afwijzing van de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aanvraag niet per se heel slecht nieuws voor de crypto-markt. Het grote nieuws van afgelopen week was volgens hem echter een uitspraak van de voorzitter van de Commidity Futures Trading Commission (CFTC).

- Advertentie -

Kelly deed zijn uitspraken tijdens het programma CNBC Fast Money. Volgens hem zijn er ondanks de afwijzing van de bitcoin-ETF aanvraag alsnog positieve ontwikkelingen voor bitcoin. Zo stelt hij:

Het probleem van de SEC is dat een groot deel van de bitcoin-handel buiten de VS plaatsvindt. En dus is de zorg dat ze geen zicht hebben op die markten. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele ontwikkelingen geweest. Je hebt bedrijven als Fidelity en TD Ameritrade die deze ruimte beginnen binnen te dringen.

Dus uiteindelijk kun je Bitcoin kopen met een gewoon brokerage-account. Dus ik maak me minder zorgen over het feit of je op dit moment een Bitcoin ETF nodig hebt.

Het echt grote nieuws was afgelopen week de uitspraak van de CFTC-voorzitter, Heath Tarbert. Tijdens Yahoo Finance’s All Markets Summits in New York City zei hij dat ether (ETH) als commodity wordt gezien door de toezichthouder. Groot nieuws, aldus Kelly:

De CFTC die zegt dat ethereum een commodity is, is groot nieuws voor de sector. Het geeft ons wettelijke duidelijkheid. De CFTC heeft nu gezegd: ‘Luister, als je bitcoin of deze smart contractplatforms koopt, zijn het commodities.

Vooral het feit dat er nu duidelijkheid is voor bedrijven omtrent ethereum zou de adoptie ervan flink kunnen stimuleren. Zo legt Kelly uit:

Het grootste probleem, als ik in vergaderingen zit, iedereen is bezorgd. ‘Wat als ze het verbieden? Wat als ze het verbieden? Nou, weet je wat – de CFTC heeft nu gezegd: ‘We verbieden het niet. We gaan het reguleren.’ En nu kunnen beleggers zeggen: ‘Stop het in mijn commodity-mandje. ‘

Dus nu worden ethereum, bitcoin en alle andere smart contractplatforms de commodity van de digitale economie. En ik denk dat dat groot nieuws is. Ik denk dat de markt dat over het hoofd ziet.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.073,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.793,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.821,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.883,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.891,90 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) naar $200.000 is nu conservatief en $300.000 is niet...

0
Bitcoin (BTC) doorbrak deze week zelfs twee keer zijn beruchte all-time high (ATH) uit 2017 en het marktsentiment wordt steeds meer bullish. Wilde voorspellingen over...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...