Timo Bult Timo Bult
13/10/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2019 09:45

Uitspraak CFTC omtrent ethereum (ETH) was het grote nieuws, niet de afwijzing van bitcoin (BTC) ETF, aldus Brian Kelly

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Uitspraak CFTC omtrent ethereum (ETH) was het grote nieuws, niet de afwijzing van bitcoin (BTC) ETF, aldus Brian Kelly

Volgens Brian Kelly, oprichter en chief executive officer van crypto-investeringsbedrijf BKCM, is de afwijzing van de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aanvraag niet per se heel slecht nieuws voor de crypto-markt. Het grote nieuws van afgelopen week was volgens hem echter een uitspraak van de voorzitter van de Commidity Futures Trading Commission (CFTC).
Kelly deed zijn uitspraken tijdens het programma CNBC Fast Money. Volgens hem zijn er ondanks de afwijzing van de bitcoin-ETF aanvraag alsnog positieve ontwikkelingen voor bitcoin. Zo stelt hij:

Het probleem van de SEC is dat een groot deel van de bitcoin-handel buiten de VS plaatsvindt. En dus is de zorg dat ze geen zicht hebben op die markten. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele ontwikkelingen geweest. Je hebt bedrijven als Fidelity en TD Ameritrade die deze ruimte beginnen binnen te dringen.

Dus uiteindelijk kun je Bitcoin kopen met een gewoon brokerage-account. Dus ik maak me minder zorgen over het feit of je op dit moment een Bitcoin ETF nodig hebt.

Het echt grote nieuws was afgelopen week de uitspraak van de CFTC-voorzitter, Heath Tarbert. Tijdens Yahoo Finance’s All Markets Summits in New York City zei hij dat ether (ETH) als commodity wordt gezien door de toezichthouder. Groot nieuws, aldus Kelly:

De CFTC die zegt dat ethereum een commodity is, is groot nieuws voor de sector. Het geeft ons wettelijke duidelijkheid. De CFTC heeft nu gezegd: ‘Luister, als je bitcoin of deze smart contractplatforms koopt, zijn het commodities.

Vooral het feit dat er nu duidelijkheid is voor bedrijven omtrent ethereum zou de adoptie ervan flink kunnen stimuleren. Zo legt Kelly uit:

Het grootste probleem, als ik in vergaderingen zit, iedereen is bezorgd. ‘Wat als ze het verbieden? Wat als ze het verbieden? Nou, weet je wat – de CFTC heeft nu gezegd: ‘We verbieden het niet. We gaan het reguleren.’ En nu kunnen beleggers zeggen: ‘Stop het in mijn commodity-mandje. ‘

Dus nu worden ethereum, bitcoin en alle andere smart contractplatforms de commodity van de digitale economie. En ik denk dat dat groot nieuws is. Ik denk dat de markt dat over het hoofd ziet.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie