Simon Bosch Simon Bosch
09/09/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 11:00

Vervolgd crypto project gaat in hoger beroep tegen overheid

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voor een ethereum ETF is geen rechtszaak nodig, zegt SEC functionaris

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Vorig jaar kwam het blockchain-mediaplatform LBRY in de problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het platform zou zijn LBC-token namelijk aan investeerders hebben verkocht als een ongeregistreerd effect. De rechter vond dit ook en oordeelde in het voordeel van de SEC. Maar LBRY is het niet eens met het oordeel, en gaat daarom in hoger beroep.

Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint
Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint

LBRY oneens met de rechter

Op 7 september heeft LBRY, Inc. zijn hoger beroep ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtszaal van New Hampshire. Afgezien van het feit dat het bedrijf hiermee in hoger beroep gaat staan er verder geen details in, zo ook geen argumenten. In ieder geval is het duidelijk dat LBRY, Inc. het niet eens is met de beslissing van de rechter.

De rechter heeft afgelopen juli namelijk besloten dat het bedrijf een boete van ongeveer 112.000 dollar moet betalen aan de SEC en volledig moet opdoeken. Ook benadrukte de rechter dat het nooit meer activa uit mag geven zonder dit te registreren bij beleidsmakers. De koers van LBRY’s cryptocurrency, LBRY Credits (LBC), daalde flink na het nieuws.

Advertentie

Gevolgen hoger beroep nog onduidelijk

Wat dit betekent voor het project in het algemeen is nog onduidelijk. Eind vorig jaar verklaarde LBRY nog dat het bedrijf zelf vermoedelijk ‘zo goed als dood’ zou zijn na de rechtszaak. Het verwachtte toen dus al een nadelige uitslag. Toch zou het netwerk hierna ervoor kunnen kiezen om een doorstart te maken, maar wel op een volledig decentrale manier. Het bedrijf LBRY, Inc. zou hiervoor dus volledig moeten opdoeken.

Vlak hierna werd bekend dat de token LBC mag blijven bestaan, als LBRY’s achterban daarvoor zou kiezen. Dat staat volkomen los van de rechtszaak. Het hoger beroep zal dus gaan om de uitslag dat LBRY zijn eigen werkzaamheden moet stopzetten en een boete moet betalen.

De crypto-gemeenschap vond de rechtszaak erg belangrijk, mede omdat de situatie veel weg heeft van de zaak tussen Ripple en de SEC. Toch denkt een populaire advocaat die zich bezighoudt met de benoemde kwesties dat de invloed van LBRY’s verlies op de zaak tegen Ripple beperkt zal zijn. Dat zou namelijk appels met peren vergelijken zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie