Simon Bosch Simon Bosch
21/05/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2022 18:15

Wetsvoorstel VS maakt bitcoin pensioen mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Senator dient wetsvoorstel in om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Foto: BeataGFX/Shutterstock

Op steeds meer plekken is crypto een legale activaklasse, ondanks dat de overheid er zelfs nu nog met argusogen naar kijkt. Volgens veel mensen in de Verenigde Staten is hun overheid veel te traag met het doorvoeren van goede regulatie. Met een nieuw plan voor pensioenen komt ook dat op de schop.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin eindelijk in 401k’s?

In het Huis van Afgevaardigden van de VS is een wetsvoorstel ingediend waarmee inwoners van de VS Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies in hun 401k kunnen stoppen. 401K’s zijn pensioenplannen die in verbinding staan met een werkgever. In tegenstelling tot bij een gangbaar Europees pensioenfonds kunnen Amerikanen zelf beslissen wat ze in hun 401k-pensioenplan willen stoppen. Crypto was nog niet mogelijk, maar als dit wetsvoorstel doorgevoerd wordt wel.

Het voorstel is ingediend door kiesman Byron Donalds, die de staat Florida vertegenwoordigt. Deze Zuidelijke staat is erg progressief wat crypto-regulaties betreft. De burgemeester krijgt betaald in bitcoin en in Miami staat sinds kort een enorm standbeeld dat geïnspireerd is door Bitcoin. Toch zijn ook andere staten en het land als geheel inmiddels voor goede regulatie. Dat betekent dat de kans groot is dat je in de VS binnenkort Bitcoin in je pensioenpot kunt stoppen.

Advertentie

Belangrijke stap bitcoin adoptie

401k’s zijn voor het Amerikaanse systeem erg belangrijk, omdat er erg veel geld mee gemoeid gaat. Volgens Wikipedia zat er in 2019 zo’n 6,4 biljoen USD in 401k’s. In april schreven we dat de gigantische activabeheerder Fidelity Bitcoin toe wilde voegen aan de 401k-pensioenplannen die het bedrijf voor Amerikanen aanbiedt. Maar toen vond de overheid dit nog niet zo’n goed plan. Het Ministerie van Werkgelegenheid was van mening dat de risico’s enorm zijn als mensen hun pensioenpot in een ‘speculatieve activa’ zouden stoppen.

Het lijkt erop dat de overheid cryptocurrencies inmiddels juist enorm serieus neemt. Minister van Financiën Janet Yellen heeft in maart zelfs een neutrale houding over crypto geventileerd. Voor die tijd was ze vrij negatief en was ze van mening dat de markt een gevaar voor financiële stabiliteit kan vormen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie