Simon Bosch Simon Bosch
28/09/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 11:00

Ripple neemt voormalig topvrouw Witte Huis aan

Nieuws

Foto: Andrea Izzotti/Shutterstock

Overal ter wereld kampen crypto-bedrijven met strenge maatregelen van overheden. Niet iedere maatregel is even constructief, zeker als je kijkt naar het beleid in de Verenigde Staten. Ripple (XRP) zet zijn beste beentje voort en heeft een voormalig leidinggevende van de directie van het Witte Huis aangenomen.

Nieuwe crypto lijkt na moeizame start klaar voor harde stijging
Nieuwe crypto lijkt na moeizame start klaar voor harde stijging

Overheid VS hard tegen crypto-industrie

Het is geen geheim dat Ripple wat problemen heeft met de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Ripple bijna drie jaar geleden immers aangeklaagd op grond van het overtreden van de effectenwetgeving.

Nog steeds is deze rechtszaak niet geëindigd. Ook zijn er signalen dat de Amerikaanse overheid nog steeds niet klaar is met de soms bizarre regelgeving. De SEC vond aan het begin van de rechtszaak tegen Ripple namelijk dat de regels duidelijk waren, maar inmiddels vindt het dat er ‘ingewikkelde problemen’ omtrent regulatie moeten worden opgelost.

Tegelijkertijd voert het tegen steeds meer crypto-bedrijven rechtszaken. Coinbase heeft eerder deze maand zelfs besloten om zich steeds meer op andere markten dan de Verenigde Staten te richten. En dan hebben we het nog uitsluitend over de SEC. Ook de regering Biden is soms anti-crypto, zo wilde het begin dit jaar een extra belasting voor crypto-miners. Echter is deze maatregel niet doorgezet.

Advertentie

Ripple lobbyt overheid VS

Het lijkt dus nog niet uit met de harde maatregelen. Daarom heeft Ripple besloten om het tactisch aan te pakken door Lauren Belive aan te nemen. In een artikel op LinkedIn schrijft zij over haar nieuwe functie.

Belive was hoofdverantwoordelijke voor alle communicatie vanuit het Witte Huis toen Barrack Obama president was. Daarna was ze hoofd van overheidsrelaties bij Zoom en bij het enorme investeringsfonds Softbank. Ze zal dus als geen ander het contact met de overheid in goede banen kunnen leiden.

Ze heeft het opvallend genoeg alleen over contact met de Amerikaanse overheid, het is dus mogelijk dat Ripple specifiek een betere band met de Amerikaanse overheid wil. Dat zou kunnen betekenen dat Ripple toch niet van plan is om te vertrekken uit de VS, waar Ripple-topmensen al verschillende keren mee hebben gedreigd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie