Roy van Krieken Roy van Krieken
19/07/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2023 18:00

XRP handelsvolume overtreft bitcoin na historische overwinning

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple annuleert plotseling belangrijke strategische overname

Foto: rafapress/Shutterstock

Vorige week werd bekend dat Ripple (XRP) een grote overwinning had geboekt in de beruchte rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter besloot dat XRP geen security, ofwel effect, was en dat bezorgde de koers van XRP een enorme boost. De koers van de token steeg met bijna 100% in slechts enkele uren en de hype omtrent XRP lijkt weer helemaal terug van weggeweest.

XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
XRP stijgt 40% in

XRP handelsvolume

Deze hernieuwde interesse vertaalt zich ook naar het handelsvolume. In de dagen na de uitspraak van de rechter werd XRP extreem veel verhandeld. Zoveel zelfs dat het maandelijkse handelsvolume boven dat van de koning der cryptocurrencies, bitcoin (BTC), uitkwam. 

In een onderzoek van Kaiko blijkt dat het handelsvolume van XRP met maar liefst 61% steeg naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank. Dat betekende zelfs dat XRP verantwoordelijk was voor 21% van alle crypto transacties. Meer dan bitcoin en ook meer dan ethereum (ETH).

Wat hierbij volgens Kaiko een belangrijke rol heeft gespeeld is de terugkeer van XRP op verschillende grote crypto exchanges, waaronder bijvoorbeeld Coinbase. Een aantal exchanges verwijderde in 2020, als gevolg van de rechtszaak, de token van hun platform. Nu de rechter in het voordeel van XRP heeft besloten, waren exchanges er snel bij om XRP opnieuw aan hun assortiment toe te voegen.

Ripple pakt de winst

Ook steeg de marktkapitalisatie van XRP in de uren na de uitspraak met een astronomische $21 miljard. Hiermee werd het in een rap tempo de vierde grootste crypto ter wereld, terwijl het daarvoor nog op plek zeven stond. Al langere tijd was de verwachting dat een uitspraak in het voordeel van Ripple een positief effect zou hebben op de XRP koers. Inmiddels kunnen we wel stellen dat deze voorspelling klopte.

Toch kunnen we het hoofdstuk nog niet definitief sluiten. Het vonnis van de rechter is namelijk enigszins complex. Zo zou onder bepaalde omstandigheden XRP juist wel als effect gezien kunnen worden. Daarbij komt ook nog eens dat de SEC mogelijk in hoger beroep gaat tegen het vonnis. Desalniettemin is de recente uitspraak natuurlijk een enorm positieve ontwikkeling voor Ripple.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie