Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Aantal bitcoin (BTC) op exchanges bereikt nieuw jaarlijks dieptepunt, een positief signaal?

Sinds Black Thursday is het aantal bitcoins (BTC) op cryptocurrency exchanges met meer dan 320.000 gedaald. Door een recente daling werd een nieuw jaarlijks ‘dieptepunt’ bereikt. Maar is dit wel een echt dieptepunt? Dat gaan wij je nu uitleggen!

Tijdens de beruchte crash in maart, waarbij velen coins hun waarde zagen verdampen, besloot een aanzienlijk grote groep van investeerders om hun BTC van hun wallet naar de exchanges te sturen. Hiermee deden ze een poging om hun crypto te verkopen voordat het al z’n waarde kwijt zou raken. Terwijl zij meededen aan de hysterie, wachten de lange termijn investeerders geduldig af.

- Advertentie -

Sinds dat moment is volgens Glassnode het aantal bitcoins dat op de exchanges staat afgenomen. Het lijkt erop dat met de uitverkoop, de handelaren en korte termijn houders grotendeels zijn uitgestapt en ruimte hebben gemaakt voor lange termijn investeerders.

Typerend aan lange termijn investeerders is dat zijn de voorkeur geven aan het houden van hun activa buiten de exchanges. Daar staat het veilig en ze zijn toch niet van plan om het snel te verkopen. Deze waarneming wordt beschouwd als een optimistische voorspelling voor de toekomst. Toen het in 2019 rond juni het jaarlijkse dieptepunt bereikte, steeg bitcoin kort daarna tot een waarde van bijna $14.000.

Het kan een signaal zijn dat er een bull run aan zit te komen en de volgende twee statistieken bevestigen dit ook. 60% van het totale actieve aanbod is namelijk het afgelopen jaar niet meer verplaatst, wat inhoudt dat de bezitters mogelijk anticiperen op een nieuwe prijsstijging. Maar ook het aantal whales, adressen met meer dan 1000 BTC, bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt.

Ook veel onzekerheid

Toch is het nog niet helemaal zeker of het om een nieuwe bullrun gaat. De verplaatsing zou namelijk een totaal zijn van drie exchanges waaronder BitMex (-105.000 BTC) dat al een tijdje in slecht daglicht staat wegens zogenaamde ‘DDoS-aanvallen’ die plaatsvonden tijdens Black Thursday. Ook ziet Coinbase bijna geen afname in bitcoins die op de exchange staan. De populairste exchange zag maar een daling van slechts 0,02%.

Dit betekent nog niet dat een bullrun er niet aan zit te komen. De eerste genoemde reden kan dan nog wel eens wat anders suggereren, maar dit verklaart niets over de stijgende aantal whales en stilstaande adressen. Wij zitten in ieder geval alvast klaar!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.217,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.280,63 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.286,41 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.292,73 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.324,19 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.217,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.280,63 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.286,41 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.292,73 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.324,19 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...