Simon Bosch Simon Bosch
04/02/2024 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 17:32

Advocaten van failliete crypto exchange FTX hebben grof geld verdiend

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs FTX krijgt groen licht voor megaverkoop

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Eind 2022 ging de cryptobeurs FTX failliet. Het was het grootste faillissement uit de industrie, en de impact ervan is nog steeds te merken. Ook loopt de rechtszaak rondom het faillissement nog steeds. Maar volgens de nieuwe Chief Executive Officer heeft de oude juridische afdeling een enorme invloed gehad op het bedrijf, genoeg om er financieel warmpjes bij te zitten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Advocaten FTX verdienden enorm veel geld

CEO John Reed Stark beschrijft in een uitgebreid bericht op sociale mediaplatform X dat de voormalige faillissementsadvocaten van FTX flink hebben geprofiteerd op de rechtszaak. Dankzij torenhoge juridische kosten hebben ze volgens Stark genoeg geld om allemaal een huis te kopen.

Dit team rekende gemiddeld 1.800 Amerikaanse dollar per uur voor het Chapter 11-faillissement, en zelfs 2.375 dollar per uur voor de topadvocaten. Gezamenlijk zouden ze tot 1,5 miljoen dollar per dag in rekening hebben gebracht. Tot aan november 2023 zouden ze zodoende 225 miljoen dollar uit de kas van FTX getrokken hebben.

Stark benadrukt dat hij geen faillissementsadvocaat is en dat hij graag ziet dat goede advocaten genoeg verdienen voor hun harde werk, maar hij beschouwt deze kosten ondanks de situatie bij FTX als extreem. Het plan voor een herstructurering zou zelfs ‘pure fantasie’ zijn met deze kosten.

Advertentie

‘FTX 2.0’ gaat niet door, verkopen van crypto wel

Helaas kondigde FTX eind vorige maand aan volledig te stoppen met het plan voor de herlancering van het handelsplatform. Zowel de kosten als de risico’s zouden te hoog liggen. FTX’ eigen altcoin, FTT, crashte na dit nieuws met ruim 30%. Dit plan kreeg al begin 2023 vorm, maar het grote gat in de balans vormde ook toen al problemen.

Ondertussen gaat het restant van FTX door met het verkopen van activa, zodat het in staat is om klanten terug te betalen. FTX is één van de schuldeisers bij het eveneens failliete Genesis, maar heeft er onlangs voor gekozen om zijn vorderingen ter waarde van 175 miljoen dollar te verkopen.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie