Erik Juffermans Erik Juffermans
22/11/2022 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 09:20

Binance investeert in Belgische crypto hardware wallets

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance investeert in Belgische crypto hardware wallets

Foto: Mallmo/Shutterstock

Woordvoerders van Binance hebben bekendgemaakt dat de exchange een strategische investering in de hardware wallet industrie gaat doen. Binance gaat investeren in een hardware wallet ontwikkelaar van onze zuiderburen. Het gaat om het Belgische bedrijf Ngrave.

Meer vraag naar crypto hardware wallets

De bearmarkt en vooral het recente FTX fiasco heeft geleid tot een toename in de vraag naar hardware wallets. Crypto gebruikers zien het steeds minder zitten om het lot van hun crypto assets in handen van exchanges te leggen. Ook Binance herkent dit en gaat nu dus over tot een strategische investering in de hardware wallet industrie.

Het Belgische bedrijf Ngrave is in 2018 opgericht en specialiseert in self custody, het zelf beheren van crypto assets. Het bedrijf focust op drie specifieke componenten; een connectie-loze hardware wallet, een key backup tool en een mobiele app. Het bedrijf claimt zelf het meest veilige systeem op de markt te zijn.

Yi He van Binance Labs, de investeringstak van de exchange, legt de nadruk op het belang van veiligheid binnen de crypto sector.

Self-custodial wallets zijn een van de veiligste manieren om crypto assets te bewaren. Binance Labs kijkt er naar uit om deel te nemen aan de rijzende hardware wallet sector en de samenwerking met Ngrave aan te gaan om gesofisticeerde producten aan retail en institutionele investeerders aan te bieden.”

Is crypto self custody de toekomst?

In het verleden werkte Binance al samen met de bekende hardware wallet Ledger, maar het is onduidelijk of de exchange in het verleden ook geïnvesteerd heeft in de sector. Dit is dus de eerste keer dan Binance openlijk een investering op het gebied van hardware wallets bekendmaakt.

Recent claimde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat er in de toekomst wellicht geen crypto exchanges meer nodig hoeven zijn. 

“Als we een manier kunnen vinden waarop mensen veilig en makkelijk hun crypto assets in eigen beheer kunnen houden, wanneer 99% van de populatie dit kan, dan hebben we gecentraliseerde exchanges niet meer nodig. En dat zou goed zijn.”

Afgelopen week maakte Binance ook een samenwerking met de self custody wallet Trust Wallet bekend. Deze wallet is geen hardware wallet maar maakt het wel mogelijk voor gebruikers om hun eigen assets te beheren

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie