Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 14:15

Binance koopt $1 miljard bitcoin, ETH en BNB, dit is waarom

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
¿Peligro? Retiradas de Binance se disparan tras la acusación de la SEC

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft aangekondigd dat zij onlangs maar liefst $1 miljard van hun eigen stablecoin BUSD hebben omgezet naar andere cryptocurrencies. Deze cryptocurrencies zijn volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en binance coin (BNB).

Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project

Binance BUSD

CZ meldde dat de transactie met succes werd doorgevoerd en deelde ook de details van de desbetreffende transactie. Opmerkelijk is het feit dat de reusachtige transactie slechts 5 seconde in beslag heeft genomen en een luttele $1,29 heeft gekost aan transactiekosten. 

Dit terwijl er maar liefst $980 miljoen werd verstuurd. Wat de transactie nog opmerkelijker maakt is het feit dat de banken op dat moment vrijwel overal gesloten waren. Volgens CZ getuigt dit van de echte waarde van crypto technologie.

“Gezien de veranderingen in stablecoins en banken, zal Binance de resterende fondsen van het Industry Recovery Initiative van $1 miljard omzetten van BUSD naar native crypto, waaronder #BTC, BNB en ETH. Sommige fondsbewegingen zullen on-chain plaatsvinden. Transparantie.”

Het is goed mogelijk dat deze actie van Binance heeft bijgedragen aan de mooie stijging die we zagen bij de koersen van veel cryptocurrencies. Immers, er werd een flinke hoeveelheid BTC en ETH gekocht wat voor koopdruk zorgde.

Binance neemt geen risico

CZ geeft ook heel duidelijk aan wat de reden voor het omzetten van de grote hoeveelheid BUSD is. Het heeft alles te maken met de huidige situatie die speelt bij banken in de Verenigde Staten en het toegenomen wantrouwen vanuit de Amerikaanse overheid jegens stablecoins zoals BUSD.

Eerder vandaag was in het crypto nieuws te lezen dat vlak voordat Binance de transactie doorvoerde alweer de derde Amerikaanse bank in een korte tijd ten onder ging. Dit keer ging het om Signature, waar Binance ook klant was. Uiteraard zorgt dit voor opnieuw een toename van de stress op de markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie