Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2023 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 14:15

Binance koopt $1 miljard bitcoin, ETH en BNB, dit is waarom

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
¿Peligro? Retiradas de Binance se disparan tras la acusación de la SEC

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft aangekondigd dat zij onlangs maar liefst $1 miljard van hun eigen stablecoin BUSD hebben omgezet naar andere cryptocurrencies. Deze cryptocurrencies zijn volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en binance coin (BNB).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance BUSD

CZ meldde dat de transactie met succes werd doorgevoerd en deelde ook de details van de desbetreffende transactie. Opmerkelijk is het feit dat de reusachtige transactie slechts 5 seconde in beslag heeft genomen en een luttele $1,29 heeft gekost aan transactiekosten. 

Dit terwijl er maar liefst $980 miljoen werd verstuurd. Wat de transactie nog opmerkelijker maakt is het feit dat de banken op dat moment vrijwel overal gesloten waren. Volgens CZ getuigt dit van de echte waarde van crypto technologie.

“Gezien de veranderingen in stablecoins en banken, zal Binance de resterende fondsen van het Industry Recovery Initiative van $1 miljard omzetten van BUSD naar native crypto, waaronder #BTC, BNB en ETH. Sommige fondsbewegingen zullen on-chain plaatsvinden. Transparantie.”

Het is goed mogelijk dat deze actie van Binance heeft bijgedragen aan de mooie stijging die we zagen bij de koersen van veel cryptocurrencies. Immers, er werd een flinke hoeveelheid BTC en ETH gekocht wat voor koopdruk zorgde.

Binance neemt geen risico

CZ geeft ook heel duidelijk aan wat de reden voor het omzetten van de grote hoeveelheid BUSD is. Het heeft alles te maken met de huidige situatie die speelt bij banken in de Verenigde Staten en het toegenomen wantrouwen vanuit de Amerikaanse overheid jegens stablecoins zoals BUSD.

Eerder vandaag was in het crypto nieuws te lezen dat vlak voordat Binance de transactie doorvoerde alweer de derde Amerikaanse bank in een korte tijd ten onder ging. Dit keer ging het om Signature, waar Binance ook klant was. Uiteraard zorgt dit voor opnieuw een toename van de stress op de markt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie