Simon Bosch Simon Bosch
31/08/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2023 08:28

Binance dieper in de problemen door mogelijke criminele vervolging

Nieuws
Binance nog dieper in de problemen met mogelijke criminele vervolging

Foto: Photo Oz / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert al sinds begin juni een rechtszaak tegen Binance, omdat de cryptobeurs en zijn oprichter Changpeng Zhao (CZ) zich schuldig zouden hebben gemaakt aan fraude. Nu heeft de SEC de rechter gevraagd of documenten die worden ingediend kunnen worden verzegeld.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Rechter verzegelt documenten van crypto exchange Binance

Dat blijkt uit een beslissing die de rechter deze week heeft genomen. De rechter staat de SEC vanaf nu toe om documenten in te dienen in de rechtszaak die verzegeld moeten blijven. Daarnaast diende de SEC ook 37 andere documenten in, waaronder bewijsstukken, een voorgesteld bevel voor iets en een verklaring van SEC-procesadvocaat Jennifer Farer.

Volgens de voormalige SEC-directeur John Reed Stark geeft dit aan dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie overweegt om Binance te vervolgen voor criminele activiteiten. Begin augustus ging het nieuws dat het ministerie dit sowieso al zou overwegen. Hier was het erg terughoudend in, omdat het bang was voor een bank run waar Binance’ klanten het meeste last van zouden hebben. In januari werd bekend dat het Openbaar Ministerie al langer onderzoek doet naar Binance in breder onderzoek.

Stark denkt dat het onwaarschijnlijk is dat Binance zal proberen dit tegen te houden, omdat het ingediende materiaal schadelijk zou kunnen zijn voor de cryptobeurs. Het lijkt immers te gaan om aantijgingen van criminele praktijken.

Advertisement

Binance in zwaar weer

Binance heeft het erg zwaar op het moment. Zo heeft het steeds minder bankpartners, heeft het inmiddels zijn werkzaamheden in Nederland volledig stopgezet en is het gestopt met zijn crypto-betaalpas. Binance’ Amerikaanse zusterbedrijf, Binance.US, is zelfs volledig gestopt met het aanbieden van handelsparen zonder stablecoins.

In ieder geval draait het platform momenteel nog zonder problemen. Eerder dit jaar namen klanten ook een enorm totaalbedrag aan activa op. Gelukkig heeft dit tot nu toe niet geresulteerd in een grootschalige bank run.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement