Ivo Melchers Ivo Melchers
26/04/2023 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2023 06:06

Binance voegt AI chatbot toe voor crypto educatie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stablecoin verliest derde positie in marktaandeel

Foto: Shutterstock/24K-Production

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, heeft bekendgemaakt dat het artificial intelligence (AI) heeft geïntegreerd om de crypto educatie vanuit het platform te verbeteren voor haar gebruikers. AI wordt gebruikt bij Binance Academy: een uitgebreid, gratis educatief platform dat in 2018 is gelanceerd met als doel om gebruikers meer te leren over crypto, non-fungible tokens (NFT’s), blockchain en Web3.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance AI chatbot

Binance heeft de komst van haar chatbot geïntroduceerd genaamd ‘Binance Sensei’, een innovatieve AI-gestuurde leertool die naadloos geïntegreerd is in Binance Academy. Binance Sensei is ontworpen om de betrokkenheid van gebruikers bij educatieve inhoud te vergroten met behulp van OpenAI’s ChatGPT.

De chatbot stelt gebruikers in staat om op een meer intuïtieve manier toegang te krijgen tot alle kennis die beschikbaar is op Binance Academy. Of je nu een beginner of expert bent binnen het crypto-landschap, je hoeft alleen maar trefwoorden of vragen in te voeren in het interactieve chatvenster. Binance Sensei zal je dan snel voorzien van een gemakkelijk te begrijpen antwoord afkomstig uit de uitgebreide verzameling artikelen, handleidingen en woordenlijst van Binance Academy, of uit andere betrouwbare bronnen.

De chatbot van de crypto exchange is momenteel uitsluitend beschikbaar in het Engels. Binance Sensei geeft een korte reactie en stelt drie relevante artikelen voor om de gebruiker van informatie te voorzien.

De chatbot vertelt het volgende tegen gebruikers bij de lancering:

‘’Ik word mogelijk gemaakt door ChatGPT en ben getraind met meer dan 1.000 artikelen en woordenlijsten van Binance Academy. Mijn antwoorden worden verstrekt op een ‘as is’-basis, alleen voor algemene informatie, zonder enige verklaring, garantie of garantie van volledigheid of nauwkeurigheid.’’

Advertentie

Binance AI NFT generator

De nieuwe chatbot is niet de eerste keer dat Binance een AI-tool introduceert tot haar gebruikers. Begin maart kon je al in het NFT nieuws lezen dat de beurs de komst van ‘Bicasso’ had aangekondigd: een NFT-generator die gebruikt maakt van AI. Gebruikers kunnen hiermee hun eigen foto’s uploaden die de generator vervolgens gebruikt om een NFT te creëren. De eerste pilot van Bicasso was gelijk een succes: In 2,5 uur had de NFT-generator al 10 duizend NFT’s gemint.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie