Timo Bult Timo Bult
13/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2019 09:45

Binance wil sneller uitbreiden met hulp van blockchain beveiligingsbedrijf CipherTrace

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance gaat samenwerking aan met Cipher

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

‘S Werelds grootste cryptocurrency exchange Binance heeft op 11 april in een officiële verklaring aangekondigd dat het de samenwerking CipherTrace is aangegaan. Het blockchain beveiligingsbedrijf moet Binance gaan helpen zijn Anti-Money Laundering (AML)-processen te verbeteren.
CipherTrace werkt al sinds 2015 samen met een groot aantal financiële instituties, overheden en auditors wereldwijd. Onder andere door speciale monitoring tools te ontwikkelen helpt CipherTrace bedrijven aan AML-richtlijnen en andere standaarden te voldoen.
In een reactie op de samenwerking zegt Dave Jevans, CEO van CipherSpace:

Met toezichthouders in ’s werelds meest vooruitstrevende rechtsgebieden die innovatie aanmoedigen, onder andere met hulp van CipherTrace om risico’s van gelicentieerde cryptocurrency-bedrijven te beoordelen en te monitoren, kijken we ernaar uit om de crypto-economie te helpen groeien door het niveau van transparantie en vertrouwen in de algehele markt te verhogen. We verwachten dat veel anderen het voorbeeld van Binance zullen volgen.

Naar mate de crypto-industrie zich ontwikkelt en groter wordt, veranderen AML-standaarden en andere wetgeving om deze ontwikkelingen bij te kunnen houden. Door beter en sneller aan die veranderende en strenger wordende AML-richtlijnen te kunnen voldoen, kan Binance sneller uitbreiden naar andere landen. Samuel Lim, Chief Compliance Officer van Binance zegt over de samenwerking:

Deze samenwerking versterkt ons bestaande AML-complianceprogramma van wereldklasse en helpt ons op de meest conforme manier uit te breiden naar nieuwe markten.

Binance is een van de populairste cryptocurrency exchanges ter wereld. Naast een exchange biedt Binance ook Launchpad. Op dit platform kunnen beginnende crypto-projecten een Initial Coin Offering (ICO) houden. Daarnaast is Binance van plan een gedecentraliseerde exchange te lanceren, Binance DEX.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie