Simon Bosch Simon Bosch
22/11/2023 20:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 17:55

Binance ziet opnieuw klanten vluchten na CEO-drama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Baas Binance in VS vertrekt plotseling, ook 100 werknemers ontslagen

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Cryptobeurs Binance is het afgelopen jaar geen vreemde geweest van enorme kapitaalvlucht. Investeerders kiezen eieren voor hun geld sinds het platform in het geding is gekomen bij wereldwijde beurswaakhonden. Gisteren werd bekend dat Binance mogelijk een schikking heeft weten te krijgen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie (Department Of Justice), wat opnieuw resulteerde in vertrekkend kapitaal.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance krimpt verder na ontslag CEO

Vanmorgen schreven we dat Binance-CEO Changpeng Zhao (ook wel bekend als ‘CZ’) zijn functie af zal staan. Gisteren ging het nieuws dat dit onderdeel zou zijn van een schikking met het Amerikaanse Openbaar Ministerie, maar het staat nog niet vast dat deze schikking er inderdaad zal komen. Naast het aftreden zou één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële wereld er ook onderdeel van zijn.

Het handelsplatform lijkt er flink onder te lijden. Volgens data van DefiLlama is het totale bedrag aan cryptocurrencies dat in de wallets van Binance ligt sinds gisteren met 2,4 miljard dollar afgenomen. Op het moment van schrijven is het totaal nog 67,5 miljard dollar waard.

Nadat CZ’s ontslag bekend werd bleef de netto kapitaalvlucht constant,” verklaarde CryptoQuant-marketingdirecteur Hochan Chung aan CoinDesk. “Maar ten opzichte van de totale reserves van Binance is het totale volume helemaal nog niet significant.” Ook valt op dat het totaalbedrag waar Binance de beschikking over heeft dit jaar eigenlijk niet eens is veranderd. Eind vorig jaar bezat het in totaal 64 miljard dollar, en ook leidden panieksituaties ook tot grote kapitaalvlucht.

Advertentie

Liquiditeit op Binance neemt ook af

Misschien opvallender is dat handelen op Binance een stuk minder aantrekkelijk is geworden, althans wel voor grote partijen. De liquiditeit is namelijk met 25% gedaald, zo constateert CoinDesk op basis van gegevens van crypto-dataprovider Kaiko. De 0,1% en 1% marktdiepte voor grote cryptocurrencies ligt nu nog maar op respectievelijk 150 miljoen dollar en 180 miljoen dollar. Deze maatstaven tonen aan hoe gemakkelijk het is om grote bedragen te investeren.

Binance krimpt volgens eerder onderzoek al een flinke tijd. Vorig jaar was het bedrijf goed voor meer dan de helft van de gehele crypto-markt, nu is dat minder dan de helft. Dit zal voor een deel komen door de rechtszaken met de Amerikaanse overheid, maar ook doordat het bedrijf heeft moeten vertrekken uit een groot aantal landen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie