Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Binance blijft voor kritiek op CoinMarketCap zorgen

De crypto-prijsinformatiewebsite CoinMarketCap is weer onder vuur komen te liggen. Het zou bepaalde cryptocurrency-exchanges namelijk oneerlijk beoordelen waardoor zij laag op de ranglijst eindigen. Sinds CoinMarketCap is overgenomen door Binance heeft het zijn beoordelingssysteem flink op de schop gegooid, tot ergernis van velen binnen de crypto-community.

Begin april werd officieel bekend dat de bekende exchange Binance de prijsinformatiewebsite heeft overgenomen. De partijen maakten niet bekend welk bedrag Binance heeft neergelegd maar geruchten doen de ronde dat de exchange $400 miljoen aan geld en aandelen heeft betaald.

- Advertentie -

Binance ging meteen aan de slag. Zo paste het de ranglijst voor exchanges aan. Niet geheel toevallig staat Binance nu op de eerste plek doordat onder andere de websitebezoekers nu meetellen, iets waar Binance bijzonder goed op scoort. Dit zorgde vrijwel direct voor kritiek vanuit de gemeenschap aangezien Binance op plek 1 kwam te staan.

Ondanks de beloftes om de ranglijst beter en eerlijker aan te pakken, is CoinMarketCap nog steeds onderdeel van veel kritiek. De ranglijst zou namelijk nog steeds oneerlijk zijn ten opzichte van vooral derivatenplatforms zoals BitMEX en Deribit. In een tweet schrijft Twitteraar Cosmonaut:

BitMex is nu volledig verdwenen van coinMarketCap, staat comfortabel op plek, wait for it, 175.

Dit ondanks het feit dat Bitmex de op één na hoogste factor voor webverkeer van alle exchanges heeft. Wat volgens coinMarketCap een van de belangrijkere factoren is voor de rangschikking.

BitMEX, en veel andere exchanges, eindigen laag omdat zij een liquiditeitsscore van 0 hebben. Crypto nieuwswebsite Cointelegraph vroeg CoinMarketCap om een reactie. Daaruit blijkt dat de website op dit moment alleen nog maar naar de spotmarkt kijkt voor de liquiditeitsscore waardoor derivatenplatformen dus buiten de boot vallen. Wat wel gek is, is dat de derivatenplatformen CoinDCX en Huobi Russia in de top 50 staan terwijl zij ook derivatenplatformen zijn en een liquiditeitsscore van 0 hebben. Dit zorgt voor nog meer verwarring over hoe CoinMarketCap exchanges precies beoordeelt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.315,99 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.315,99 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...