Timo Bult Timo Bult
08/06/2020 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2020 18:45

Bitcoin (BTC) exchange Binance blijft voor kritiek op CoinMarketCap zorgen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance blijft voor kritiek op CoinMarketCap zorgen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De crypto-prijsinformatiewebsite CoinMarketCap is weer onder vuur komen te liggen. Het zou bepaalde cryptocurrency-exchanges namelijk oneerlijk beoordelen waardoor zij laag op de ranglijst eindigen. Sinds CoinMarketCap is overgenomen door Binance heeft het zijn beoordelingssysteem flink op de schop gegooid, tot ergernis van velen binnen de crypto-community.
Begin april werd officieel bekend dat de bekende exchange Binance de prijsinformatiewebsite heeft overgenomen. De partijen maakten niet bekend welk bedrag Binance heeft neergelegd maar geruchten doen de ronde dat de exchange $400 miljoen aan geld en aandelen heeft betaald.
Binance ging meteen aan de slag. Zo paste het de ranglijst voor exchanges aan. Niet geheel toevallig staat Binance nu op de eerste plek doordat onder andere de websitebezoekers nu meetellen, iets waar Binance bijzonder goed op scoort. Dit zorgde vrijwel direct voor kritiek vanuit de gemeenschap aangezien Binance op plek 1 kwam te staan.
Ondanks de beloftes om de ranglijst beter en eerlijker aan te pakken, is CoinMarketCap nog steeds onderdeel van veel kritiek. De ranglijst zou namelijk nog steeds oneerlijk zijn ten opzichte van vooral derivatenplatforms zoals BitMEX en Deribit. In een tweet schrijft Twitteraar Cosmonaut:

BitMex is nu volledig verdwenen van coinMarketCap, staat comfortabel op plek, wait for it, 175.

Dit ondanks het feit dat Bitmex de op één na hoogste factor voor webverkeer van alle exchanges heeft. Wat volgens coinMarketCap een van de belangrijkere factoren is voor de rangschikking.


BitMEX, en veel andere exchanges, eindigen laag omdat zij een liquiditeitsscore van 0 hebben. Crypto nieuwswebsite Cointelegraph vroeg CoinMarketCap om een reactie. Daaruit blijkt dat de website op dit moment alleen nog maar naar de spotmarkt kijkt voor de liquiditeitsscore waardoor derivatenplatformen dus buiten de boot vallen. Wat wel gek is, is dat de derivatenplatformen CoinDCX en Huobi Russia in de top 50 staan terwijl zij ook derivatenplatformen zijn en een liquiditeitsscore van 0 hebben. Dit zorgt voor nog meer verwarring over hoe CoinMarketCap exchanges precies beoordeelt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie