Shane Kuijpers
16/09/2021 12:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 12:49

Bitcoin (BTC) exchange Binance mikt toch op een gecentraliseerd hoofdkantoor, na kritiek regelgevers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance mikt toch op een gecentraliseerd hoofdkantoor, na kritiek regelgevers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) exchange Binance ziet af van het idee van een gedecentraliseerd hoofdkantoor. Het plan bestond al een tijdje, maar door de wereldwijde tegenslag waar Binance de laatste tijd mee te kampen heeft gaat het toch niet door.

‘S Werelds grootste crypto beurs is dit jaar al in verschillende landen in de problemen gekomen om juridische redenen. Binance heeft dan ook meermaals met de financiële toezichthouder van een land te maken gehad. In een interview met de South China Morning Post kwam Changpeng Zhao, CEO van be exchange, aan het woord. Daarin gaf hij aan dat dat een grote gedecentraliseerde operatie zonder hoofdkantoor niet goed valt bij regelgevers: 

“Vier jaar geleden, toen we ermee begonnen, wilden we het gedecentraliseerde model omarmen. We wilden overal gedecentraliseerde teams hebben. Maar we runnen wel één gecentraliseerde beurs, die het grootste deel van onze activiteiten uitmaakt. Nu zijn we tot het besef gekomen dat we voor de regelgevers gecentraliseerd moeten zijn,”

Zhao gaf daarnaast ook aan regelgevers simpelweg niet goed om weten te gaan met het feit dat een hoofdkantoor ontbreekt. 

“Er zijn heel eenvoudige vragen die regelgevers ons gewoonlijk stellen waarop ons antwoord een beetje grappig is. De toezichthouders vragen ons waar ons hoofdkantoor is, en ons antwoord is, nou, we hebben geen hoofdkantoor. Dat valt niet goed bij de regelgevers. Ze weten niet hoe ze met ons moeten werken. Soms denken ze zelfs dat we onbetrouwbaar zijn.”

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance ontvangt waarschuwingen wereldwijd

Binance is, zoals te lezen was op Crypto Insiders, in de afgelopen maanden regelmatig gewaarschuwd door toezichthouders over de hele wereld. De crypto beurs van Changpeng Zhao lag onder vuur in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Hongkong. Evenals een aantal landen uit de Europese Unie. Incorrecte of onvolledige registratie en het gebrek aan een hoofdkantoor maakt controle op Binance lastig.

“Regelgevers verwachten een gecentraliseerde structuur. Voor de gecentraliseerde beursactiviteiten moeten wij gecentraliseerd zijn. We moeten een gecentraliseerde entiteit achter de hand hebben met duidelijke kapitalen, duidelijke investeerders, een goed bestuur, anti-witwaspraktijten en risicocontroles.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie