Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase redt meer dan 1.000 gebruikers van Twitter-scam

Als reactie op de Twitter hack, waarmee de hackers er met een buit van $120.000 in bitcoin (BTC) vandoor zijn gegaan, heeft cryptocurrency-exchange Coinbase aangegeven dat ze meer dan duizend gebruikers hebben kunnen tegenhouden die bitcoin over wilde maken naar de wallet van de hackers. Andere grotere exchanges, waaronder Binance, Gemini en Kraken, konden hetzelfde doen.

Een totaal van 30,4 BTC, bijna $280.000, heeft Coinbase kunnen tegenhouden. Hoewel de exchange zo zijn best had gedaan, wisten 14 Coinbase gebruikers alsnog $3.000 in BTC te versturen naar de oplichters.

- Advertentie -

De exchange kon gelukkig op tijd de stap nemen die ervoor zorgde dat veel gebruikers van het platform gered werden. Zo konden ze geen coins overmaken naar de scam die online kwam via de Twitter kanalen van bekende en hele grote namen.

Hoewel de ingreep van de exchanges erg goed bedoeld was en ervoor heeft gezorgd dat veel mensen hun geld hebben kunnen houden, laat dit wel zien hoeveel macht de exchanges hebben over het geld van hun gebruikers. Dit betekent dat zij kunnen bepalen waar de gebruikers hun coins naartoe sturen en of zij dit überhaupt kunnen doen. Het ”not your keys, not your BTC,” principe geldt dus ook voor als je je coins op een exchange hebt staan.

Recent heeft Coinbase ook aangegeven een blockchain-bewakingsprogramma te hebben verkocht aan de Amerikaanse overheid. Deze actie laat alleen maar extra zien dat zij veel controle hebben over de coins in hun beheer dan dat mensen weten. Het zal daarom nog maar een kwestie van tijd kunnen zijn voor de overheid dezelfde macht krijgt.

Blockchain-analysebedrijven hebben gemeld dat sommige van de gestolen coins van de Twitter-hack zijn overgemaakt naar grote exchanges. Mede-oprichter en chief scientist bij Elliptic, Tom Robinson, bevestigde dit maar wilde geen namen noemen.

Sommige adressen hebben ook interactie gehad met crypto-betalingsverwerkers. “We kunnen zien dat één adres in wisselwerking stond met adressen die betrekking hadden op verschillende betalingsverwerkers voor digitale valuta –CoinPayments, Coinbase en BitPay,” zei Itsik Levy, mede-oprichter en CEO van blockchain-analysebedrijf Whitestream.

Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling voor het traceren van criminelen, maar wat als straks ook de ‘gewone’ trader op de exchanges in de gaten wordt gehouden?

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.376,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.376,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...