Roy van Krieken Roy van Krieken
14/07/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 19:04

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase sluit wallet aan bij het Polygon (MATIC) netwerk

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase sluit wallet aan bij het Polygon (MATIC) netwerk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft gisteren aangekondigd dat zij in zee zullen gaan met Polygon (MATIC). De ethereum (ETH) schalingsoplossing heeft het afgelopen jaar zichzelf behoorlijk op de kaart gezet, zo blijkt maar weer uit deze partnership met Coinbase.

Polygon is een schalings oplossing voor Ethereum. Het Ethereum netwerk kampt vaak met een overbelast netwerk met hoge transactiekosten als gevolg. Doordat Polygon bovenop het Ethereum netwerk wordt gebouwd geeft dit de kans aan het Ethereum netwerk om transacties sneller te verwerken en de transactiekosten te beperken.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien

Coinbase in zee met Layer 2

Op 13 juli maakte de Amerikaanse exchange reus bekend dat Polygon vanaf nu beschikbaar is op de Coinbase Wallet app voor smartphones. 

Volgens Coinbase maken miljoenen Coinbase Wallet gebruikers gebruik van Decentralized Finance (DeFi) protocollen zoals Uniswap, Compound en Aave. Vaak zijn de transactiekosten hoog en duren de transacties te lang. Dit in combinatie met de an sich al hoge kosten van Coinbase maakt het voor gebruikers van dergelijke protocollen onaantrekkelijk om Coinbase te gebruiken.

Het is om deze reden dat de integratie met Polygon een logische stap is volgens Coinbase.

Door de integratie met Polygon zullen de problemen die gebruikers van deze DeFi protocollen ervaren aanzienlijk worden verkleind. De transactiekosten worden lager en de tijd die nodig is om transacties te verwerken wordt minder.

Voor Coinbase Wallet gebruikers is het selecteren van het Polygon netwerk een eitje. Men hoeft simpelweg bij de actieve netwerken in de app Polygon te selecteren.

Advertentie

Integratie met andere platformen een kwestie van tijd

Coinbase heeft tevens bekend gemaakt dat de integratie met Polygon niet de laatste van zijn soort zal zijn.

De missie van Coinbase is dan ook het binnenhalen van miljoenen DeFi gebruikers die op dit moment nog elders gevestigd zijn. 

“Tijdens de komende maanden zullen wij stappen blijven ondernemen om het makkelijker te maken van gebruikers om toegang en interactie te krijgen met Layer 2 netwerken op zowel mobiel als via het web”

Daarnaast heeft Coinbase onlangs aangekondigd het plan te hebben om een eigen Decentralized App (dApp) store te lanceren zodat klanten veilig hun crypto binnen deze dApps onder beheer kunnen krijgen. Coinbase zit in ieder geval niet stil, zoveel is duidelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie