Bitcoin (BTC) exchange Kraken heropent deuren in “een van ’s werelds grootste crypto-markten”

Na een pauze van twee jaar lang laat de Amerikaanse crypto exchange Kraken weer Japanners toe om gebruik te maken van zijn crypto handel en financieringsdiensten. In de blogpost van donderdag 22 oktober kondigde de beurs aan dat het spot-trading heeft gelanceerd voor vijf grote cryptocurrencies, binnenlandse JPY-stortingen en -opnames, en het storten van crypto.

- Advertentie -

Gebruikers kunnen straks handelen in bitcoin (BTC), ether (ETH), XRP (XRP), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC), waarna de exchange van plan is om de services en het aantal beschikbare crypto-activa de komende maanden uit te breiden.

De plannen om diensten in Japan te heropenen werden eerder aangekondigd in september. De strategische keuze maakt deel uit van een groter uitbreidingsinitiatief in de regio Aziƫ-Pacific (APAC). Eerder liet Coinbase Custody weten ook onderzoek te doen naar de Aziatische regio.

David Ripley, Chief Operating Officer van Kraken, liet weten verheugd te zijn hun exchange weer aan te kunnen bieden aan Japanse investeerders. Volgens de beurs is Japan een van ’s werelds grootste cryptocurrency-markten, met een schatting van meer dan twee miljoen actieve accounts.

“In de huidige uitdagende economische omgeving wenden meer mensen zich tot cryptocurrencies om zich in te dekken tegen volatiele markten en om cryptocurrency te gebruiken als opslag van waarde.”

Het bedrijf had zijn lokale diensten in 2018 stopgezet nadat de exchange Coincheck gehacked was en $530 miljoen aan NEM kwijtraakte. De gebeurtenissen rondom de exchange, welke recent weer gehackt is, lag niet lekker bij de regelgevende toezichthouders die als antwoord op de hack actie wilde ondernemen. Gepaard met de stijgende kosten besloot de exchange uiteindelijk het land te verlaten, maar had altijd nog plannen om terug te komen.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.022,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.044,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.134,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.134,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.314,80 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...