Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/10/2020 11:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2020 11:19

Bitcoin (BTC) exchange Kraken heropent deuren in "een van 's werelds grootste crypto-markten"

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Kraken heropent deuren in

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een pauze van twee jaar lang laat de Amerikaanse crypto exchange Kraken weer Japanners toe om gebruik te maken van zijn crypto handel en financieringsdiensten. In de blogpost van donderdag 22 oktober kondigde de beurs aan dat het spot-trading heeft gelanceerd voor vijf grote cryptocurrencies, binnenlandse JPY-stortingen en -opnames, en het storten van crypto.


Gebruikers kunnen straks handelen in bitcoin (BTC), ether (ETH), XRP (XRP), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC), waarna de exchange van plan is om de services en het aantal beschikbare crypto-activa de komende maanden uit te breiden.
De plannen om diensten in Japan te heropenen werden eerder aangekondigd in september. De strategische keuze maakt deel uit van een groter uitbreidingsinitiatief in de regio Azië-Pacific (APAC). Eerder liet Coinbase Custody weten ook onderzoek te doen naar de Aziatische regio.
David Ripley, Chief Operating Officer van Kraken, liet weten verheugd te zijn hun exchange weer aan te kunnen bieden aan Japanse investeerders. Volgens de beurs is Japan een van ’s werelds grootste cryptocurrency-markten, met een schatting van meer dan twee miljoen actieve accounts.

“In de huidige uitdagende economische omgeving wenden meer mensen zich tot cryptocurrencies om zich in te dekken tegen volatiele markten en om cryptocurrency te gebruiken als opslag van waarde.”

Het bedrijf had zijn lokale diensten in 2018 stopgezet nadat de exchange Coincheck gehacked was en $530 miljoen aan NEM kwijtraakte. De gebeurtenissen rondom de exchange, welke recent weer gehackt is, lag niet lekker bij de regelgevende toezichthouders die als antwoord op de hack actie wilde ondernemen. Gepaard met de stijgende kosten besloot de exchange uiteindelijk het land te verlaten, maar had altijd nog plannen om terug te komen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie