Timo Bult Timo Bult
03/04/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2021 19:01

Bitcoin (BTC) exchanges zien weer bizar veel handelsactiviteiten in maart, wel een kleine afname

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchanges zien weer bizar veel handelsactiviteiten in maart, wel een kleine afname

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Maart 2021 ligt alweer een aantal dagen achter de rug. Maar hoe was deze maand eigenlijk voor de cryptocurrency exchanges? Uit data van Cryptocompare samengesteld door The Block kunnen we een aantal interessante dingen halen!

In februari 2021 zagen alle cryptocurrency exchanges bij elkaar een handelsvolume van $1,23 biljoen. Hiermee was februari tot nu toe de succesvolste maand van 2021. En dat blijft na maart ook het geval. Vorige maand bereikte het handelsvolume namelijk de $1,17 biljoen.

Dat is een kleine daling van 5%. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat maart toch net iets minder spectaculair was qua stijgingen in vergelijking met februari. Toen steeg de bitcoin (BTC) koers nog met meer dan 80%, in maart bleef het bij een stijging van ongeveer 40%.

De exchange die het grootste aandeel had in het totaal was Binance. De gele reus was goed voor 65% van al het “crypto-only” volume. Onder deze exchange vallen onder andere OKEx, Huobi, Kucoin en Poloniex. Al met al een succesvolle maand dus voor de exchanges met opnieuw een totaal handelsvolume boven de $1 biljoen.

Eind maart was nog te zien dat de hoeveelheid stablecoins die op exchange accounts staan een nieuw hoogtepunt bereikte. Dat er zoveel stablecoins aan de zijlijn staan te wachten kan als positief teken worden opgevat. De aanname is dat deze stablecoins uiteindelijk crypto in zullen stromen.

Vanochtend bleek uit data van The Block dat de gekte omtrent non-fungible tokens (NFT’s) grotendeels over is. Het transactievolume van NFT’s bedroeg op 21 februari nog $196,4 miljoen. Ongeveer een maand later was dat nog maar $34,3 miljoen. Lees hier meer over de afnemende NFT hype.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie