Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) open interest neemt weer toe te midden van positieve ontwikkelingen markt

Een aantal signalen wijzen erop dat steeds meer institutionele beleggers hun weg naar de crypto-markt vinden. Een van die signalen is het toenemende open interest van de bitcoin (BTC) futurescontracten op de CME exchange.

- Advertentie -

Het open interest is de totale waarde van alle openstaande contracten op de exchange. Dit kunnen zowel long als short contracten zijn en geeft een beeld van de mate van handelsactiviteiten op een platform. In dit geval lijkt het open interest weer wat te kunnen herstellen van een dip die begin oktober gemaakt werd.

Op dit moment staat het open interest op een niveau dat voor het laatst begin september gezien werd. Volgens de actuele data van Skew stabiliseert de situatie nu echter weer wat. Op dit moment is het open interest op CME $546 miljoen tegen $345 miljoen op 2 oktober.

Andere ontwikkelingen leggen mogelijke trend bloot

De toenemende open interest is een van de ontwikkelingen die als bullish bestempeld kunnen worden. Zo maakte Grayscale onlangs bekend dat het in het derde kwartaal van dit jaar een recordinstroom van nieuwe investeringen heeft gezien.

En dan zijn er buiten de exchanges ook nog positieve ontwikkelingen. Grote bedrijven stappen een voor een bitcoin in, waaronder gister nog Stone Ridge. Fidelity Digital Assets kwam daarnaast met een rapport waarin het de reden beschreef waarom institutionele investeerders niet massaal de markt betreden.

Volgens de financiële reus kan bitcoin namelijk vergeleken worden met de opkomende markten in de jaren ’80 en ’90. Toen waren de meeste investesteerds afwachtend vanwege het relatief hoge risico en volatiliteit. Al stelt Fidelity dat bitcoin een enorm opwaarts potentieel heeft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.143,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.143,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...