Timo Bult Timo Bult
15/10/2020 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2020 11:45

Bitcoin (BTC) open interest neemt weer toe te midden van positieve ontwikkelingen markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) open interest neemt weer toe te midden van positieve ontwikkelingen markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een aantal signalen wijzen erop dat steeds meer institutionele beleggers hun weg naar de crypto-markt vinden. Een van die signalen is het toenemende open interest van de bitcoin (BTC) futurescontracten op de CME exchange.


Het open interest is de totale waarde van alle openstaande contracten op de exchange. Dit kunnen zowel long als short contracten zijn en geeft een beeld van de mate van handelsactiviteiten op een platform. In dit geval lijkt het open interest weer wat te kunnen herstellen van een dip die begin oktober gemaakt werd.
Op dit moment staat het open interest op een niveau dat voor het laatst begin september gezien werd. Volgens de actuele data van Skew stabiliseert de situatie nu echter weer wat. Op dit moment is het open interest op CME $546 miljoen tegen $345 miljoen op 2 oktober.

Andere ontwikkelingen leggen mogelijke trend bloot

De toenemende open interest is een van de ontwikkelingen die als bullish bestempeld kunnen worden. Zo maakte Grayscale onlangs bekend dat het in het derde kwartaal van dit jaar een recordinstroom van nieuwe investeringen heeft gezien.
En dan zijn er buiten de exchanges ook nog positieve ontwikkelingen. Grote bedrijven stappen een voor een bitcoin in, waaronder gister nog Stone Ridge. Fidelity Digital Assets kwam daarnaast met een rapport waarin het de reden beschreef waarom institutionele investeerders niet massaal de markt betreden.
Volgens de financiële reus kan bitcoin namelijk vergeleken worden met de opkomende markten in de jaren ’80 en ’90. Toen waren de meeste investesteerds afwachtend vanwege het relatief hoge risico en volatiliteit. Al stelt Fidelity dat bitcoin een enorm opwaarts potentieel heeft.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie