Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2020 13:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2020 13:41

Bitcoin- en altcoin-exchange Coinbase wil 18 nieuwe cryptocurrencies noteren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin- en altcoin-exchange Coinbase wil 18 nieuwe cryptocurrencies noteren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange uit de Verenigde Staten, overweegt om 18 nieuwe cryptocurrencies te noteren. Dat meldt de cryptobeurs in een persbericht gepubliceerd op 10 juni.


Het gaat om de volgende 18 tokens:

 Aave (LEND), Aragon (ANT), Arweave (AR), Bancor (BNT), Compound Coin (COMP), DigiByte (DGB), Horizen (ZEN), Livepeer (LPT), NuCypher (NKMS), Numeraire (NMR), KEEP Network, Origin Protocol (OGN), Ren (REN), Render Network (RNDR), Siacoin (SC), SKALE Network, Synthetix (SNX), en VeChain (VET)

Coinbase meldt niet wanneer deze cryptocurrencies verkrijgbaar zullen zijn op de exchange. De beurs moet eerst elke token goed onderzoeken en rekening houden met de gepaste regelgeving. Het persbericht meldt dat het niet kan garanderen dat al deze cryptocurrencies ook daadwerkelijk genoteerd zullen worden.

We zullen nieuwe activa toevoegen per rechtsgebied, afhankelijk van de toepasselijke beoordeling en autorisaties.

Onze klanten kunnen van Coinbase verwachten dat het in de toekomst soortgelijke aankondigingen zal doen terwijl we de toevoeging van tal van activa op het hele platform blijven onderzoeken.

Aldus het persbericht. Notering van een nieuwe token op Coinbase gaat vaak gepaard met een stijging in de prijs, al lukt het vaak niet om deze stijging ook voor een langere tijd vast te houden. Het wordt in de community dan ook vaak de Coinbase pump & dump genoemd.
Eind vorige maand schoot de prijs van OmiseGO (OMG) omhoog en dat begon zelfs kort voor de aankondiging dat het genoteerd zou worden op Coinbase.
Coinbase ligt momenteel onder vuur omdat het onlangs aankondigde dat het wil samenwerken met Amerikaanse opsporingsdiensten. Dat valt niet goed in de smaak bij veel klanten die vervolgens besloten massaal hun bitcoin van de exchange te halen.
Vorige week kwam nog naar buiten dat Coinbase verreweg de meeste bitcoin in zijn kluizen bewaart onder crypto-exchanges. Daarna volgen Binance en Huobi. Eergisteren gaf Coinbase een verklaring waarom het (wederom) uit de lucht lag tijdens een koersuitbraak van bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie