Shane Kuijpers
11/05/2022 16:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 16:19

Bitcoin exchange Coinbase nog altijd bullish, ondanks miljoenenverlies

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El mercado NFT de Coinbase detiene nuevas caídas, ¿qué está pasando?

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase heeft in het eerste kwartaal van 2022 een verlies geleden van maar liefst $430 miljoen. Dat is het eerste kwartaalverlies sinds het bedrijf beursgenoteerd is. Dit heeft bij CEO Brian Armstrong echter niet voor paniek gezorgd. Integendeel. De CEO van Coinbase gaf tijdens een conference call aan nog nooit zo bullish te zijn geweest, wat betreft de richting die het bedrijf op gaat.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase exchange ziet aantal gebruikers dalen

Dit bullish sentiment van Armstrong komt nadat de omzet van Coinbase met 27% is gedaald, zo blijkt uit het verslag van Q1 2022. Ook zakte het aantal gebruikers met maandelijkse transacties van 11,4 miljoen naar 9,2 miljoen, wat neerkomt op een daling van 19%. De koers van Coinbase aandelen werd hierdoor ook geraakt en sloot gisteren op $73, wat 16% lager is dan de dag ervoor. Ondanks al deze negatieve cijfers is Armstrong positief. Hij legt uit waarom:

“Er zijn zoveel klanten die op onze deur kloppen, dat we alle hens aan dek moeten hebben om alles draaiende te houden. De rustige periodes zijn soms een soort welkome afwisseling in de zin dat we ons kunnen concentreren op het bouwen van de volgende innovatielaag die ons in de volgende cyclus zal helpen.”

Crypto cycli

Uiteraard kwam het crypto bloedbad waar we ons in bevinden ook ter sprake. De baas van Coinbase lijkt hier niet van te schrikken en richt zich op de toekomst:

“De markten staan laag. We zien een downmarket voor tech aandelen en risicovolle activa. Coinbase en crypto zijn daar geen uitzondering op. Het goede nieuws is dat we als cryptobedrijf veel verschillende cycli in crypto hebben doorleefd, inclusief grote downs, waardoor we volgens mij goed geschikt zijn om door deze omgevingen heen te opereren.”

Tot slot verwees Armstrong nog naar een prospectus die Coinbase een jaar geleden uitbracht. Hierin staat vermeld dat crypto adoptie een lange termijn doelstelling is. Ook begon Armstrong over de NFT (non-fungible tokens) marktplaats, waar Coinbase vorige maand een betaversie van heeft gelanceerd

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie