Timo Bult Timo Bult
03/10/2020 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2020 13:11

Bitcoins (BTC) worden massaal bij BitMEX exchange weggehaald, waar gaan ze naartoe?

Nieuws
Bitcoins (BTC) worden massaal bij BitMEX exchange weggehaald, waar gaan ze naartoe?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Eergisteren werd de cryptowereld opgeschrikt door een plotselinge aanklacht tegen de grote cryptocurrency exchange BitMEX. De exchange ligt zwaar onder vuur van de Amerikaanse toezichthouder CFTC en de FBI. Dit zorgt ervoor dat veel investeerders nu massaal hun bitcoins (BTC) weghalen bij BitMEX.
Het afgelopen halfjaar lag BitMEX al onder het vergrootglas van de community. Op zeer belangijke momenten, tijdens grote koersschommelingen, was de exchange namelijk meermaals langere tijd uit de lucht. Dit zorgde voor schade in het vertrouwen en dus nam de uitstroom van bitcoins toe.
In de afgelopen zes maanden stroomden er ongeveer 100.000 bitcoins bij de exchange weg. Het nieuws dat de beurs aangeklaagd wordt veroorzaakte echter een ongekende toename van deze uitstroom.
Volgens data van Crystal Blockchain, waarvan verslag werd gedaan door Cointelegraph, blijkt dat er in de afgelopen 48 uur maar liefst 45.000 bitcoins bij de cryptocurrency exchange zijn weggehaald. Andere exchanges kunnen juist profiteren van deze exodus.
Binance en Gemini zien namelijk juist een toename in het aantal bitcoins in hun wallets. Investeerders lijken voornamelijk uit te wijken naar deze exchanges, maar ook OKEx en Huobi zagen de instroom toenemen.
Tegen Cointelegraph zei Blockchain Intelligence Group CEO Lance Morginn dat de meest waarschijnlijke uitkomst van dit verhaal flinke boetes zijn. Daarnaast zal de exchange moeten beloven dergelijke praktijken niet meer uit te zullen halen. Het blijft echter afwachten hoe het verhaal zich zal ontwikkelen. Dat het vertrouwen in de exchange een flinke deuk heeft opgelopen mag duidelijk zijn gezien de enorme toename in opnames.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie