Timo Bult Timo Bult
30/04/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 17:30

Bitfinex lanceert mogelijk eigen cryptocurrency om gat in begroting te dichten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitfinex lanceert mogelijk eigen cryptocurrency

Foto: tocak/Shutterstock

Na de controverse rondom Bitfinex en Tether (USDT) lijkt het erop dat de cryptocurrency exchange een eigen token uit gaat geven. Dit claimt Dong Zhao, een groot aandeelhouder van Bitfinex, in een bericht op het Chinese social media-platform Weibo.
Bitfinex kreeg onlangs een aanklacht aan zijn broek vanwege het verdoezelen van een groot gat in de begroting. Doordat $850 miljoen aan cryptocurrency bij betalingsprocessor Crypto Capital vastzit, deed Bitfinex een greep in de reserves van stablecoin Tether, dat onder hetzelfde bedrijf valt, om het gat te dichten.
Nu suggereert Zhao dat Bitfinex mogelijk een Initial Exchange Offering (IEO) gaat houden. Het zal volgens hem een nieuwe token uitbrengen, en met de opbrengsten zou het ’t gat in de begroting kunnen opvullen. Op Weibo schrijft Zhao:

Als Bitfinex van deze gelegenheid gebruik maakt om een platform-coin uit te geven om deze crisis op te kunnen lossen, dan vraag ik me af hoeveel mensen Bitfinex deze keer blijven geloven en steunen? Mijn suggestie aan Bitfinex is om een platform-coin uit te geven met als enige doel de bevroren $850 miljoen terug te halen.

Of Bitfinex inderdaad een eigen cryptocurrency uit gaat geven is op dit moment niet bekend. Volgens Zhao zou het bestuur van de exchange het plan op dit moment beoordelen, en mogelijk zien we dus binnenkort Bitfinex’ eigen cryptocurrency gelanceerd worden.
Binance heeft al zo’n eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB). Deze cryptocurrency kan onder andere worden gebruikt om voor transactiekosten te betalen, en om mee te kunnen doen aan de Binance Launchpad verkopen. Op dit platform kunnen crypto-projecten hun een Initial Coin Offering (ICO) houden in een voor investeerders veilige omgeving. Mocht Bitfinex dezelfde weg inslaan als Binance eerder al deed, dan is het mogelijk dat ook Bitfinex een dergelijk platform zal lanceren.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie