Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitfinex lanceert mogelijk eigen cryptocurrency om gat in begroting te dichten

Na de controverse rondom Bitfinex en Tether (USDT) lijkt het erop dat de cryptocurrency exchange een eigen token uit gaat geven. Dit claimt Dong Zhao, een groot aandeelhouder van Bitfinex, in een bericht op het Chinese social media-platform Weibo.

Bitfinex kreeg onlangs een aanklacht aan zijn broek vanwege het verdoezelen van een groot gat in de begroting. Doordat $850 miljoen aan cryptocurrency bij betalingsprocessor Crypto Capital vastzit, deed Bitfinex een greep in de reserves van stablecoin Tether, dat onder hetzelfde bedrijf valt, om het gat te dichten.

- Advertentie -

Nu suggereert Zhao dat Bitfinex mogelijk een Initial Exchange Offering (IEO) gaat houden. Het zal volgens hem een nieuwe token uitbrengen, en met de opbrengsten zou het ’t gat in de begroting kunnen opvullen. Op Weibo schrijft Zhao:

Als Bitfinex van deze gelegenheid gebruik maakt om een platform-coin uit te geven om deze crisis op te kunnen lossen, dan vraag ik me af hoeveel mensen Bitfinex deze keer blijven geloven en steunen? Mijn suggestie aan Bitfinex is om een platform-coin uit te geven met als enige doel de bevroren $850 miljoen terug te halen.

Of Bitfinex inderdaad een eigen cryptocurrency uit gaat geven is op dit moment niet bekend. Volgens Zhao zou het bestuur van de exchange het plan op dit moment beoordelen, en mogelijk zien we dus binnenkort Bitfinex’ eigen cryptocurrency gelanceerd worden.

Binance heeft al zo’n eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB). Deze cryptocurrency kan onder andere worden gebruikt om voor transactiekosten te betalen, en om mee te kunnen doen aan de Binance Launchpad verkopen. Op dit platform kunnen crypto-projecten hun een Initial Coin Offering (ICO) houden in een voor investeerders veilige omgeving. Mocht Bitfinex dezelfde weg inslaan als Binance eerder al deed, dan is het mogelijk dat ook Bitfinex een dergelijk platform zal lanceren.

Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.220,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.281,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.284,39 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.285,36 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.325,84 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.220,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.281,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.284,39 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.285,36 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.325,84 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...