Timo Bult Timo Bult
30/04/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 17:30

Bitfinex lanceert mogelijk eigen cryptocurrency om gat in begroting te dichten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitfinex lanceert mogelijk eigen cryptocurrency

Foto: tocak/Shutterstock

Na de controverse rondom Bitfinex en Tether (USDT) lijkt het erop dat de cryptocurrency exchange een eigen token uit gaat geven. Dit claimt Dong Zhao, een groot aandeelhouder van Bitfinex, in een bericht op het Chinese social media-platform Weibo.
Bitfinex kreeg onlangs een aanklacht aan zijn broek vanwege het verdoezelen van een groot gat in de begroting. Doordat $850 miljoen aan cryptocurrency bij betalingsprocessor Crypto Capital vastzit, deed Bitfinex een greep in de reserves van stablecoin Tether, dat onder hetzelfde bedrijf valt, om het gat te dichten.
Nu suggereert Zhao dat Bitfinex mogelijk een Initial Exchange Offering (IEO) gaat houden. Het zal volgens hem een nieuwe token uitbrengen, en met de opbrengsten zou het ’t gat in de begroting kunnen opvullen. Op Weibo schrijft Zhao:

Als Bitfinex van deze gelegenheid gebruik maakt om een platform-coin uit te geven om deze crisis op te kunnen lossen, dan vraag ik me af hoeveel mensen Bitfinex deze keer blijven geloven en steunen? Mijn suggestie aan Bitfinex is om een platform-coin uit te geven met als enige doel de bevroren $850 miljoen terug te halen.

Of Bitfinex inderdaad een eigen cryptocurrency uit gaat geven is op dit moment niet bekend. Volgens Zhao zou het bestuur van de exchange het plan op dit moment beoordelen, en mogelijk zien we dus binnenkort Bitfinex’ eigen cryptocurrency gelanceerd worden.
Binance heeft al zo’n eigen cryptocurrency, Binance Coin (BNB). Deze cryptocurrency kan onder andere worden gebruikt om voor transactiekosten te betalen, en om mee te kunnen doen aan de Binance Launchpad verkopen. Op dit platform kunnen crypto-projecten hun een Initial Coin Offering (ICO) houden in een voor investeerders veilige omgeving. Mocht Bitfinex dezelfde weg inslaan als Binance eerder al deed, dan is het mogelijk dat ook Bitfinex een dergelijk platform zal lanceren.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie