Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2024 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2024 12:06

Bitget wijst Nederlandse klanten de deur: Neem direct je crypto op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitget wijst Nederlandse klanten de deur: Neem direct je crypto op

Foto: Maor_Winetrob/Shutterstock

Bitget, een populaire crypto exchange, kondigde eind vorig jaar aan dat nieuwe gebruikers uit Nederland niet meer welkom zijn.

Nu kondigt de cryptobeurs ook aan dat bestaande Nederlandse klanten niet meer welkom zijn. Bitget verzoekt alle Nederlandse gebruikers het handelsplatform per direct te verlaten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitget cryptobeurs verwijdert bestaande Nederlandse klanten

Na het stopzetten van het aannemen van nieuwe Nederlandse klanten in december 2023, zet Bitget nu een stap verder door ook bestaande Nederlandse klanten van het platform te verwijderen.

In een persbericht op de website van Bitget meldt het bedrijf dat deze beslissing per direct ingaat. De beurs meldt dat Nederlandse klanten tot eind februari 2024 hebben om hun geld en crypto van het platform te halen.

“De beslissing wordt van kracht direct nadat deze mededeling is uitgegaan. Als gevolg van deze beslissing zullen alle Nederlandse gebruikers moeten stoppen met het plaatsen van nieuwe orders, bestaande handelstransacties sluiten en hun activa van hun Bitget-platform terugtrekken tot het einde van februari 2024,” aldus Bitget.

Dit betekent dat Nederlandse gebruikers slechts anderhalve maand hebben om hun crypto op te nemen of te verplaatsen naar een ander platform.

Mocht dat niet lukken, dan wordt de overgebleven cryptovaluta automatisch omgezet in USDT, de bekende stablecoin gekoppeld aan de dollar. Oude klanten kunnen vervolgens aanspraak maken op deze USDT.

Advertentie

Het vertrek van grote crypto exchanges uit Nederland

Bitget zegt deze beslissing te nemen om te voldoen aan de regelgeving in ons land, die relatief gezien vrij streng is. De beurs kon waarschijnlijk niet voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Bitget meldt ook dat het deze beslissing niet lichtvaardig heeft genomen en verontschuldigt zich voor eventueel ongemak.

Afgelopen zomer vertrok ook al Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, uit Nederland omdat het niet kon voldoen aan de Nederlandse eisen en regelgeving.

Desondanks zijn er genoeg alternatieven inmiddels te vinden in ons kikkerlandje. Nederlandse platforms als Bitvavo en internationale spelers als Bybit, die onlangs een vergunning heeft verkregen in samenwerking met SATOS, blijven beschikbaar in Nederland.

Deze platformen hebben zelfs sterk genoten van het vertrek van spelers als Binance en Bitget. Bitvavo biedt momenteel nieuwe gebruikers een welkomstbonus van 10 euro gratis crypto naar keuze. Bybit, powered by SATOS, verwelkomt ook nieuwe gebruikers met een welkomstbonus: stort 100 euro en ontvang 20 euro gratis.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie