Roy van Krieken Roy van Krieken
12/05/2022 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 13:26

CEO bitcoin exchange Coinbase klaart lucht omtrent risico faillissement

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El juez aborta la demanda contra Coinbase

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

De CEO van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, heeft vandaag op Twitter een aantal belangrijke zaken verhelderd. Naar aanleiding van recente documentatie tussen Coinbase en de Securities & Exchange Commission (SEC) zouden klanten van Coinbase kennelijk risico lopen om hun crypto bezittingen op de exchange te verliezen in het geval van een faillissement. Volgens Armstrong hoeven klanten zich echter nergens zorgen om te maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase exchange faillissement

“In geval van faillissement kunnen crypto-activa die door de beurs worden aangehouden, worden beschouwd als eigendom van de faillissementsprocedure, en klanten kunnen worden behandeld als algemene concurrente schuldeisers. Een concurrente schuldeiser zou een van de laatste zijn die in een faillissement wordt betaald en de laatste in de rij voor vorderingen”, zo luidde het in het document.

Bij veel klanten van Coinbase schoot dit natuurlijk in het verkeerde keelgat. De reactie vanuit de crypto gemeenschap aan het adres van de exchange was dan ook heftig. Coinbase werd onder meer op Twitter overspoeld met boze berichten.

Volgens Armstrong was deze beangstigende taal van Coinbase in de documentatie enkel noodzakelijk om te voldoen aan de harde eisen van de SEC. Daarnaast geeft Armstrong aan dat er op dit moment geen enkele reden is om te geloven dat Coinbase binnenkort ten onder zal gaan. Ook stelt Armstrong dat de crypto activa van gebruikers op Coinbase volledig veilig zijn.

Armstrong biedt excuses aan

Wel geeft Armstrong toe dat in het geval van een faillissement een rechter kan beslissen dat de crypto activa van gebruikers die worden bewaard op het platform inderdaad als deel van het bedrijf gezien kunnen worden. Er kan dus eigenlijk helemaal niet met volledige zekerheid worden gesteld dat cryptocurrencies van gebruikers veilig staan, mocht Coinbase ten onder gaan.

Daarnaast bood Armstrong zijn excuses aan voor de mogelijke paniek die het SEC document veroorzaakt zou kunnen hebben. Hij erkent dat hij als CEO van de exchange eerder opheldering over de kwestie had moeten bieden.

Een belangrijke vuistregel in crypto luidt: “Not your keys, not your coins.” Wil je écht zeker weten dat je crypto ten alle tijden veilig is, bewaar deze dan op een eigen wallet waar je de private key zelf van in bezit hebt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie