Rico Engelbarts
16/07/2018 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2018 09:30

Coinbase gaat mogelijk vijf nieuwe currencies listen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency-exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het de toevoeging van vijf nieuwe coins overweegt, volgens een blogpost die op 13 juli is gepubliceerd.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

ADA, BAT, XLM, ZEC, RRX…

Het handelsplatform onderzoekt de mogelijkheid om de nieuwe assets, waaronder Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) en 0x (ZRX) toe te voegen aan haar trading lists. Sommige van deze komen als een verrassing, hoewel anderen niet meer dan logisch lijken, gezien hun populariteit in de afgelopen maanden.
In juni kondigde Coinbase aan Ethereum Classic (ETC) op haar platform te gaan ondersteunen, wat leidde tot een stijging van de ETC-prijs met meer dan 25%. Volgens Coinbase verloopt het toevoegings-proces van ETC aan haar handelsplatform “volgens plan”.
Coinbase merkte op dat in tegenstelling van het toevoegen van ETC, wat technisch gezien verwant is aan Ethereum (ETH), de nieuwe altcoins “extra verkennend werk vereisen”. De exchange benadrukte dat het niet gegarandeerd kan worden dat de eerder genoemde tokens daadwerkelijk gelist zullen worden. In plaats daarvan verklaarde het bedrijf dat ze zullen beginnen met een officieel onderzoek om te bepalen of deze tokens wel of niet geschikt zijn om toegevoegd te worden vanuit zowel een technisch als een juridisch perspectief.

Advertentie

… maar geen XRP

Eén cryptocurrency die niet gelist wordt op Coinbase en ook niet in het rijtje van de nieuw aangekondigde tokens staat is Ripple (XRP), dat in vergelijking met de rest van de cryptomarkt niet slecht gepresteerd heeft in de afgelopen tijd,
Toen Coinbase in juni aankondigde dat het Ethereum Classic zou gaan listen, werd er (met name op social media) het ongenoegen geuit over het feit dat dat de nieuw geliste token niet Ripple was. Bij de nieuwe lijst van mogelijke currencies om gelist te worden schittert XRP opnieuw door afwezigheid. XRP-fans uiten opnieuw hun woede en ontevredenheid.


De aankondiging van Coinbase heeft dus geen effect gehad op de koers van Ripple, maar ASA en XLM zijn in de afgelopen 24 uur wel met meer dan 8% gestegen, terwijl ZEC, ZRX en BAT dat ook deden met respectievelijk 11%, 15% en 22%.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie